Het lijkt erop dat NEC Anthony Musaba in de zomer gaat verkopen en niet de minste clubs hebben interesse. Eerder werd er in Frankrijk al melding gemaakt van interesse van Valencia, Borussia Dortmund en Olympique Marseille. De laatste twee clubs worden bevestigd door De Gelderlander. Eerder toonde VfB Stuttgart al belangstelling.
 
Stuttgart had in de winterstop al interesse, maar toen liet NEC Musaba niet gaan. De krant meldt daarnaast dat de negentienjarige aanvaller, die nu herstelt van een enkelblessure, in december al op bezoek was in het stadion van Dortmund voor een eerste kennismaking. Hij zou daar aansluiten bij de Onder-23.
 
"Tijdens de winterstop hebben meerdere clubs bij ons geïnformeerd naar Anthony", vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen De Gelderlander. "Die jongen heeft zich in korte tijd fantastisch ontwikkeld. Ik vind hem een unieke speler. Hij is bloedsnel, kan links en recht dribbelen, scoorde al negen keer. Dit seizoen zetten we vol in op de eigen jeugd. Wat nu gebeurt met Musaba is een bevestiging van onze visie. Wij wachten nu af. Hij heeft nog een jaar contract. We zitten in goede positie. We houden er ernstig rekening mee dat clubs zich voor hem gaan melden."
 
Foto: Rob Koppers