In De Goffert speelde NEC zaterdag gelijk tegen Almere City: 1-1. Yann Kitala maakte de openingstreffer, waarna Magnus Mattsson in de tweede helft met zijn vijfde treffer van het seizoen een punt redde voor de Nijmegenaren. Na afloop sprak de Deen met ForzaNEC.

“Het was een gekke wedstrijd”, begint Mattsson. “We kwamen snel op achterstand uit een standaardsituatie. Dat mag niet gebeuren. In de tweede helft ging het wel een beetje beter, maar het tempo aan de bal was gewoon te laag. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik hiervan moet zeggen. Deze wedstrijden zijn gewoon heel erg moeilijk, want Almere speelde heel krachtig en fysiek. Als je in de Eredivisie speelt moet je ook gewoon hiervan kunnen winnen”, is de Deen resoluut.

NEC begon slordig aan de wedstrijd. De Nijmegenaren hadden het meerendeel van het balbezit, waardoor de tegentreffer enigszins uit de lucht kwam vallen. “Ik was in de eerste helft zoekende naar de juiste positie op het veld. In de rust werd mij verteld dat ik wat vaker Bas (Dost, red.) moest opzoeken. In de tweede helft wordt dat beloond met een doelpunt.” De samenwerking tussen Dost en Mattsson op het veld wordt steeds beter. De spits kopte de bal door en daardoor kon de 24-jarige Deen zijn vijfde treffer van dit seizoen maken. “Ik vind Bas echt een wereldspeler. Hij is echt top, ook op het trainingsveld. Een echte teamspeler, dat is zijn beste kwaliteit. Het is fijn om samen met hem te mogen spelen”, is Mattsson lovend over zijn collega.

Verwachtingen

Het seizoen van de rood-groen-zwarten gaat tot nu toe met pieken en dalen. Dat erkent de aanvallende middenvelder ook. “We hebben een paar goede wedstrijden gespeeld tegen Utrecht en RKC. Ik begrijp de kritiek van het publiek wel, want wij zijn beter dan Almere. Het was gewoon niet goed genoeg en dat is teleurstellend.” Na de gelijkmaker wilde NEC nog wel op jacht gaan naar de 2-1, maar moest al snel met tien man verder. “We hebben genoeg kansen gecreeërd om een doelpunt te maken. Als je kijkt naar de laatste twintig minuten is een punt het hoogst haalbare.”

Toch kon er nog een klein glimlachje af van Mattsson. De Deen tekende voor zijn vijfde doelpunt van het seizoen en is daarmee topscorer van NEC. “Dat voelt heerlijk. Ik wil graag belangrijk zijn met doelpunten scoren en assists geven. Ik voel me echt meer op m’n plek als nummer tien. Van de trainer krijg ik een vrije rol om te lopen en de ruimtes op te zoeken. Mijn rendement ligt een stuk hoger dan vorig jaar”, sluit de middenvelder trots af.

Foto: Orange Pictures