De wedstrijd TOP Oss – NEC wordt vrijdag niet live uitgezonden op ESPN. Onlangs werd bekend dat de duels in de vierde periode van de Keuken Kampioen Divisie niet meer allemaal op televisie komen omdat dit te veel geld kost. Clubs kunnen er met een financiële bijdrage voor zorgen dat een wedstrijd toch op televisie of via internet op ESPN Watch te zien is, maar TOP-NEC kwam daarvoor te vroeg.

Clubs in de KKD moeten per week kijken of hun wedstrijd wordt uitgezonden, want per speelronde komen er slechts twee op televisie. Wordt een wedstrijd niet uitgezonden, dan kan er met ESPN gesproken worden over een regeling. NAC Breda en Go Ahead Eagles verzekerden hun fans er al van dat wedstrijden van die clubs voor de rest van het seizoen hoe dan ook op televisie komen. NEC bespreekt die optie nog, maar vaststaat dat TOP-NEC niet op televisie wordt uitgezonden. Fans moeten het doen met het schakelkanaal.

NEC is tijdens de interlandperiode vrij en speelt na TOP pas op 2 april weer in de competitie. Dan gaan de Nijmegenaren op bezoek bij Almere City FC. De kans is aanwezig dat ESPN die wedstrijd uitkiest voor een live-uitzending. Zo niet, dan kunnen Almere en NEC een afspraak maken om de wedstrijd alsnog uitgezonden te krijgen.

Foto: Rob Koppers