Supporters en media zijn het al een aantal weken gewend en maandag 7 september heeft trainer Dwight Lodeweges het nog eens toegelicht tijdens de eerste NEC supportersavond van het huidige seizoen; 2 dagen voorafgaand aan een wedstrijddag, bij een regulier programma, traint NEC zonder publiek en zonder media. In geval van doordeweekse wedstrijden zou dit schema anders kunnen zijn. Dit meldt NEC op haar officiële website.

De NEC-trainer licht op die site zijn wens om het team in alle rust voor te kunnen bereiden op wedstrijden als volgt toe: "Het is absoluut niet zo dat ik geen publiek of geen pers bij trainingen aanwezig wil hebben. Hoe meer hoe beter juist, daar vaart de club ook wel bij. Alleen 2 dagen voorafgaand aan een wedstrijd (bijvoorbeeld op vrijdag als we zondags een wedstrijd spelen), wil ik met name tactisch kunnen trainen."

"Bovendien wil ik bepaalde situaties kunnen bespreken met mijn spelersgroep zonder dat ik achterom hoef te kijken of er wellicht iemand mee staat te schrijven en dit vervolgens doorbrieft aan onze eerstkomende tegenstander. Ik weet dat dit gebeurt, daar heb ik zelf ervaring mee bij andere clubs. De besloten trainingen zijn er dus puur en alleen op gericht om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren met NEC Het lijkt me toch dat dit de wens is van iedereen die NEC een warm hart toedraagt!"