Er is na twee jaar eindelijk weer een Gelderse derby tussen NEC en Vitesse op komst. De Nijmeegse club neemt in de zomer deel aan het eenmalige toernooi om de GelderCup met acht clubs uit Gelderland. Tijdens het toernooi belegt NEC een trainingskamp in Sportcentrum Papendal in Arnhem.

De laatste Gelderse derby tussen NEC en Vitesse was op 2 april 2017 in Arnhem, toen Vitesse met 2-1 won. In dat seizoen degradeerden de Nijmegenaren, waardoor de derby niet meer gespeeld werd. Beide clubs hebben nu het initiatief genomen voor de organisatie van de GelderCup.

Tussen 15 en 25 juli nemen NEC, Vitesse, De Graafschap, De Treffers, TEC, Achilles’29 en gelegenheidsteams van FC Wageningen en AGOVV deel aan het toernooi. Nog nooit eerder speelden zo veel Gelderse teams tegen elkaar. De wedstrijden worden gespeeld in Gelredome in Arnhem. NEC hoopte het toernooi naar De Goffert te halen, maar daar gingen de andere clubs niet mee akkoord.

Wedstrijdschema
De acht deelnemende clubs worden verdeeld over twee poules. De twee beste teams uit beide groepen plaatsen zich voor de finaleronde, waarin de nummer 1 van de ene poule speelt tegen de nummer twee van de andere en andersom. De twee laagste teams van beide poules spelen ook tegen elkaar.

Poule A
NEC
Vitesse
De Treffers
FC Wageningen

Poule B
De Graafschap
TEC
AGOVV
Achilles’29

Trainingskamp
NEC belegt in de zomer vaak een kort trainingskamp ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hoewel er met tegenzin wordt afgereisd naar Gelredome, heeft de Nijmeegse club wel besloten om tijdens het toernooi in de buurt op Papendal te verblijven. NEC zal daardoor ruim twee weken niet in Nijmegen trainen.

Hoe mooi het bovenstaande voor sommige mensen ook klinkt, het gaat hier natuurlijk om een 1 april-grap. Maar wellicht hebben we iemand op een idee gebracht…