Sc Heerenveen wacht, net als NEC, sinds de start van het nieuwe kalenderjaar nog op een overwinning. Ole Tobiasen, tijdelijk vervanger van de ontslagen Johnny Jansen, ziet zondag als een uiterst belangrijk duel met de Nijmegenaren. De opdracht van Tobiasen: “Doelpunten en een overwinning.” Die doelpunten hoopt de trainer te vinden met aanwinsten Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr.

“Op jacht naar de eerste doelpunten van 2022”, begint Tobiasen tegenover Omrup Fryslan. Hoewel SC Heerenveen verloor bij Fortuna, had Tobiasen zeker aanknopingspunten gezien. “Het had ook onze kant op kunnen vallen, maar de bal viel niet goed. Als je de uitslag niet wist en de statistieken na afloop zag, zou je denken dat wij de winnaar zouden zijn. We creëerden meer kansen en hadden meer balbezit dan de tegenstander. Nu nog scoren”, stelt de trainer.

Met de komst van Sydney van Hooijdonk en Amin Sarr, is de trainer hoopvol. “Qua samenwerking tussen die twee is het nog moeilijk inschatten, maar de eerste tekenen zijn heel positief. Ze lijken elkaar goed aan te voelen en ook aan te vullen. Dat kan alleen maar beter worden.” Vorige week tegen Fortuna Sittard moest Tobiasen nog vijf spelers missen. Tegen NEC heeft de Deen wat meer keuze. Nick Bakker en Van Hooijdonk keren terug, Tibor Halilovic en Sven van Beek misschien ook. Wie de wedstrijd van zondag sowieso aan zich voorbij moeten laten gaan, zijn oud-NEC’er Syb van Ottele en Rami Kaib. Nieuwkomer Joost van Aken is nog niet wedstrijdfit.

Tegen NEC hoopt sc Heerenveen het tij, na vier competitienederlagen op rij, te keren. “We zitten nu even in de hoek waar de klappen vallen. Het is momenteel niet de gemakkelijkste periode, maar we zullen ons er samen uit moeten vechten. Daar geloof ik in. Ik verwacht dat NEC met een 5-2-3 gaat spelen, maar in de beker speelde ze juist weer 4-3-3. We kunnen beide systemen goed bespelen en zullen goed voorbereid zijn. We willen elke thuiswedstrijd winnen met dominant voetbal, maar we zitten niet in een ‘flow’. Drie punten zouden heel erg mooi en welkom zijn. Daar gaan we zondag alles voor doen. Dus als we heel lelijk met 1-0 winnen, dan ben ik blij”, zo sluit Tobiasen af.

Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Dresevic, Van Beek, Woudenberg; Haye, Al Hajj, Madsen; Musaba, Van Hooijdonk, Sarr.

Foto: screenshot Omrup Fryslan