Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Drunen, 11-10-2023

Ha die Dirk!

‘Het belangrijkste is dat we gaan!’, veel meer filosofisch heb ik ze nog niet gehoord. Ook al heb ik laatst nog ‘Hooghouden’ gelezen van voormalig Denker des Vaderlands, Radboud-professor maar bovenal Twente-supporter René ten Bos. Prachtige beschouwingen over de belangrijkste bijzaak in het leven. Nu wil ik jou niet belasten met een grote erfenis zoals onze eigen Dennis Schulp ooit de nieuwe Bergkamp was, maar je bent op de goede weg!

Van iets minder filosofische aard was de reactie van NEC vandaag op het advies van het Nijmeegse collegebestuur op de stadionplannen. Al jaren wordt er door Van Schaik en consorten geschermd met grote exploitatiemogelijkheden in het Gofferpark. Restaurants, conferentiezalen en als klap op de vuurpijl twee woontorens. Hoe NEC hier ooit geld aan zou hebben verdiend (zo’n hypotheek lijkt me ook niet gratis en derhalve pas over tientallen jaren winstgevend) en wie daar ooit akkoord voor zou gaan geven, was mij al jaren een raadsel. Een voetbalclub die middenin een beschermd park woontorens gaat uitbaten ten koste van studenten en de lagere inkomens in een stad met een vooral linkse achterban. Kansloos.

Het is tijd voor de echte plannen. Want het kan niet anders dan dat dit alternatief is opgeworpen zodat alle andere opties ineens vrij redelijk lijken. Of zoals Wilco liet optekenen: “We kijken uit naar een goede samenwerking met de gemeente en rekenen op een goed resultaat, waardoor de continuïteit van NEC door een bredere invulling van het stadion wordt gewaarborgd. Zo kunnen we een belangrijke pijler blijven voor veel mensen in de stad en regio. Van supporters tot deelnemers aan onze maatschappelijke programma’s. Van de OSRN-leden tot overige stakeholders, want NEC blijft altijd uitgaan van het feit dat we samen ‘ten strijde trekken’ voor club en stad”.

Nu probeer ik al maanden met wisselend succes het NEC-virus op mijn alweer 9 maanden oude dochtertje over te brengen, maar zij is vooralsnog de enige die echt slaagt om virussen over te dragen. Ik was vandaag helemaal leeg na de buikgriep die ze meebracht van het kinderdagverblijf, maar toen ik die laatste zinnen las, moest ik toch binnensmonds weer overgeven. De tijd van gladde marketingprietpraat is over, anders wordt het niet alleen sportief maar ook beleidsmatig een teleurstellend seizoen.

Groet,
Chiron