Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 06-09-2023  

Hej Chiron,

Allereerst mijn excuses voor dit vertraagde antwoord op je laatste tikkie. Je vroeg me naar mijn dromen voor dit seizoen, maar uitgerekend slapeloze nachten zorgden ervoor dat ik niet eerder in de pen ben geklommen. Met je dochtertje weet je daar vast alles van. Kramp, eetlust of gewoon een schreeuw om aandacht als nachtmerrie van iedere ouder. Ik vind het geen enkel probleem om voor mijn twee kinderen telkens uit bed te komen, alleen ben ik overdag dan wel een stuk minder productief. Heb jij daar geen last van?

En denk jij trouwens dat ze op Stadionplein 1 ook wakker hebben gelegen deze laatste transferwindow? Misschien niet om fles of borstvoeding, maar van krampjes had onze smalle selectie behoorlijk last de eerste wedstrijden. Daarom haalden we op de valreep nog Alexis Tibidi binnen. Als jij zegt dat je hem kent geloof ik je meteen, want je doet altijd mee aan die Gelderse voetbalquiz in ons stadion, maar ik denk niet dat bij andere NEC-supporters meteen een belletje ging rinkelen toen ze zijn naam hoorden. Dat was wel anders toen Bas Dost werd binnen gehengeld.

Hoe vet was de video van NEC waarin ze jouw stem en de Jarda Podcast als gimmick gebruikten bij zijn presentatie?! Toen hij het veld in kwam gebeurde er ook meteen iets op de tribune. Die wisselwerking tussen supporters en spelers kan natuurlijk ook snel klaar zijn als de (doel)punten achterwege blijven, maar ik heb goede hoop dat Bas en Koki voor een boel vermaak gaan zorgen, maar het maakt me niks uit wie van die twee de ballen erin prikt.

Nu Proper ook los is en we altijd Pedro nog achter de hand hebben denk ik dat we er beter voorstaan dan sommige negatieve reacties op onze tribune je doen geloven.  Als we het achterin dicht houden en de onlangs gedebuteerde Luc Netten en Nils Rossen hun mannetje staan, dan komt het dit seizoen allemaal dik in orde en doen we gewoon lekker mee in het linkerrijtje. Of begin ik nu eindelijk te dromen? 

Groet en we sien mekuir bij die voetbalquiz! Kun je meteen vertellen of onze Nils familie is van Ivo, wie kent hem nog?

Dirk