Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Drunen, 16 augustus 2023

Ha die Dirk,

Lang niet gesproken, toch minimaal drie dagen geleden! Maar onze laatste briefwisseling is alweer een maand terug. Jij maakte je druk over wie er optraden tijdens de Vierdaagsefeesten, want met de selectie zou het sowieso wel goed komen – ondanks dat we toen nog niet genoeg broekies uit de A1 hadden om mee te nemen.

Is er veel veranderd? Ja en nee. Er zijn inmiddels al wat extra spelers aangetrokken, maar uiteindelijk speelde onze reserve-linksback tegen Excelsior rechts centraal, is de niet-succesvolle linksbuiten van de afgelopen twee jaar ineens de opvolger van Ti-Ta-Tannane en vielen er spelers na een uurtje voetballen al om met kramp. Er is dus werk aan de winkel voor Carlos Aalbers, ook al richten alle media hun pijlen nu op trainer Meijer. Nu ben ik niet van de hetzes, maar ik schreef je vorig jaar al: misschien is de chemie gewoon uitgewerkt. Je weet wel, zoals dat in onze studententijd ook wel eens het geval was na twee minuten, drie weken, vier maanden of een jaar.

Maar goed, waar maken we ons eigenlijk druk om? Zoals jij zondag al zo mooi zei op de tribune: wat maken mensen zich toch druk om die elf op het veld! Uiteindelijk gaat het om het sociale samenzijn, een goed gesprek en een lekker glas bier! Maar wat mij betreft doen we dat wel in de Eredivisie. De chemie tussen mij en de Kakadee was na vier achtereenvolgende jaren ook wel uitgewerkt. Ik heb mijn hoop dan ook gevestigd op Koki Ogawa. Ik heb geen idee of hij kan voetballen, hij raakte ten slotte in één helft maar drie keer de bal (waarvan twee aftrappen), maar hij is cult en dat is waar we van houden in Nijmegen. En, als Bjorn Vleminckx iets heeft bewezen in de Eredivisie is dat je niet hoeft te kunnen voetballen om topscorer van Nederland te worden.

Heb jij nog dromen voor komend seizoen of zijn die sinds het vaderschap alleen nog maar gericht op de écht belangrijke dingen in het leven?

Adios, Chiron