Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 19-07-2023

Hej Chiron,

Waar hang je uit deze week? Ik heb niks meer van je gehoord. Ga je nog zeven dagen schumen op de zomerfeesten? Mensen die Vierdaagsefeesten zeggen zijn te jong óf snappen er niks van, maar dit terzijde. Ik probeer zo vaak mogelijk de stad in te lopen, spreek niks af en kijk wel wie ik tegenkom. Met die formule is het voor mij al decennia het mooiste feest van het jaar waarbij de liefde voor Nijmegen in elke stoeptegel voelbaar is.

Het deed me daarom goed om onze mannen te zien ontspannen op de Grote Markt. Op het terras van De Derde Kamer genoot de selectie van een lunch en, hopelijk voor hen, ook een alcoholisch drankje. Even de zinnen verzetten en bouwen aan het team. Onze beste prestaties (2008, 2003 en 1998) zijn gebaseerd op gezamenlijke alcoholconsumptie, al zal geen trainer dat tegenwoordig meer durven toegeven. Over team gesproken: ik heb de aanwezigen op het terras niet kunnen tellen maar hebben we al elf man? We speelden slechts 70(!) minuten tegen RKC omdat we teveel blessuregevallen hebben. Lekker verhaal…

Als we zelfs niet genoeg broekkies uit de A1 kunnen meenemen hebben we écht een groot probleem, of overdrijf ik? We hebben nu nog minder dan een maand de tijd om ons voor te bereiden op de eerste wedstrijd tegen Excelsior, dus nieuwe spelers zullen zich razendsnel moeten aanpassen. Volgens Aalbers ketsten onlangs nog wat transfers af op het allerlaatste moment. Mooi kloten, maar daar kan hij weinig aan doen. Of denk jij daar anders over? Enfin, ik loop zo de stad weer in. Boeit het jou nog iets wie er optreden deze week?

Vanavond staan Marcel Boekhoorn, Wilco Van Schaik, Hubert Bruls en Janneke Scherpenhuyzen op het Faberplein. Heb je dat nummer van ze gehoord? Prima te pruimen, al vind ik de samenwerking tussen die vier leuker dan het liedje zelf. Hopelijk typeert zo’n showtje een goede relatie met de gemeente in de toekomst. Wellicht krijgen we dan ooit nog wel een nieuw stadion in ons eigen park, maar daar maak ik me na deze week wel weer druk om.

Veel plezier en we sien mekuir,

Dirk