Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Drunen, 4 juli ’23

Van komkommertijd is geen sprake dit jaar, Dirk.

Normaal gesproken kon je nog rustig met een biertje het seizoen een keer of twaalf nabeschouwen, vooruitkijken naar het competitieprogramma en dan op naar de eerste training en de toch-niet-zo-traditionele wedstrijd tegen de NEC amateurs. Hoe anders is het dit jaar? Het lijkt nog geen seconde stil geweest.

En normaal gesproken was er nog altijd het lek van NEC. Beter bekend als Leen Looijen. Hij zei in de helft van zijn interviews dat hij altijd met een condoom om moest praten, omdat al zijn woorden waarde hadden. Het was diezelfde Looijen die een uurtje later weer de naam van een nieuwe speler dropte bij ForzaNEC of een andere journalist. Hij moet zich eenzaam hebben gevoeld, want hij liep altijd leeg als een ballon.

Maar nu is er ook echt continu nieuws. Er lekt nauwelijks wat uit, halfgare roddels worden slechts door spelers of zaakwaarnemers zelf de wereld ingeslingerd. Maar, tel je even mee beste Dirk? Sinds jouw laatste brief is Nuytinck teruggekomen, zit Wilco continu VI.nl te F5’en om te kijken of Kadioglu al een enorm doorverkooppercentage heeft binnengebracht, wil er niet één gemeente een oefenwedstrijd tussen NEC en een profclub huisvesten. Ondertussen tekent Branderhorst in Utrecht, vliegt Tavsan uit het EK-21, gaat Bruijn naar Libanon of all places en vinden supporters het maar ruk dat er LED-lampen in het stadion komen te hangen omdat je daar eventueel een lichtshow mee zou kunnen houden.

En, last but not least, Carlos Aalbers heeft een nieuwe Baas. Gelukkig is dat niet meer Leen Looijen. Die overigens een vrij onsuccesvol boek heeft geschreven. Naar verluidt is het nooit bijbesteld door de Dekker v/d Vegt, in tegenstelling tot het prachtige Kronieken van Nimwegen van ene Dirk Lotgerink. Ik hoop in deel 2 een verhaal over Youri te lezen die na het behalen van Europees voetbal het Bascafé moet worden uitgedragen. Dan ben je pas echt een Baas.

Spreek je!
Chiron