Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 21-06-2023

Chiron!

Sorry voor deze agressieve opening, maar vanmorgen las ik dat we een Japanse spits hebben gehaald. Ik werd meteen enthousiast. Shinji Ono bij Feyenoord, Keisuke Honda bij VVV. Dat waren regelrechte cultfiguren die ook nog eens een flinke marktwaarde vertegenwoordigden! Normaal gaan die twee eigenschappen niet zo goed samen, maar Koki Ogawa wordt natuurlijk ook een topper.

Waar ik dat op baseer? Op mijn minimale kennis van het Japans en de oosterse cultuur. Die gasten hebben een ijzeren discipline en verzaken nooit. Volgens mij plegen ze nog liever hara kiri dan dat ze verliezen van Vitesse. Ik vind het een complimentje voor onze technisch directeur waard dat we al voor het nieuwe seizoen vier spelers toevoegen aan de selectie. Carlos Aalbers heeft er flink wat kilometers opzitten, nu hij via Noorwegen (welkom lekker allitererende Lars Olden Larsen!) naar het land van de rijzende zon is gevlogen.

Weet je nog dat er op een supportersavond een keer aan hem is gevraagd wat al die tripjes wel niet moesten kosten? Zat onze TD daar met droge ogen te verkondigen dat een vlucht naar Shanghai tegenwoordig ‘helemaal niet meer zo duur is’, hij de bonnetjes wel wilde laten zien en dat hij bij bekenden had overnacht om het betaalbaar te houden, haha! Nu Boekhoorn 15 jaar later zijn vloot ter beschikking stelt zal zo’n vraag niet snel meer komen, denk ik.

Over wereldreizen gesproken; heb je al afscheid genomen van Oussama Tannane? Die gaat verder spelen in de zandbak bij een club die Umm-Salal heet. Of is het gewoon Salal maar kon Tannane even niet op de naam komen toen de journalist al druk aan het schrijven was. Enfin, een club die niemand kent maar die lekker lapt. Aan Tannane althans, want onze Ted van Leeuwen had schijnbaar een clausule in het contract gezet waardoor we nu weinig aan hem verdienen. Weet jij of dat waar is?

Misschien krijgen we er nog een kromme cornervlag voor terug… Jammer. Ik zal de afstandsschoten en wereldpasses missen, maar zijn grillige karakter en domme gele kaarten allerminst. Wie denk jij dat nu die balletjes gaat klaarleggen voor Ogawa? Ik gok op Proper, dat wordt onze man van het seizoen. Alweer. Wedje leggen?

Haije en we sien mekuir,

Dirk