Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

                                                                                                          Nijmegen, 24 mei 2023

Hej Chiron,

Gaat alles goed? Ik zag je niet op de tribune tijdens de laatste thuiswedstrijd, dus hopelijk is alles in orde. Of had je misschien een bepaald voorgevoel en bleef je thuis vanwege het naderende onheil? Want wat een absolute kutwedstrijd kregen wij voorgeschoteld, daar kun je toch geen andere woorden aan vuilmaken?

Volgens mij sta ik in deze rubriek bekend als de positivo van de twee, maar eerlijk gezegd ben ik wel klaar met het seizoen. Wat een afgang man. Voor het begin van de wedstrijd had natuurlijk een minuut stilte voor Herman Jansen moeten plaatsvinden, maar vervolgens speel je als alternatief eerbetoon aan onze gevallen clubicoon in een uitverkochte Goffert en dan kom je hiermee? Er werd over het veld gesjokt alsof het 45 graden Celsius was. Weet je nog dat we in het begin van dit seizoen klaagden over Wilco van Schaik en Marcel Boekhoorn die de prijzen van onze seizoenkaarten omhoog jankten? ‘Omdat we dan spelers van niveautje Tannane, Schöne en Cillessen te zien krijgen.’ Nou, in twee seizoenen hebben we zes keer gewonnen.

Zes, Chiron, Sas op sien Nimweegs. Ik weet niet hoe het bij jou op je werk gaat als je een beoordelingsgesprek hebt, maar in de Goffert verlengen we in elk geval contracten voordat er doelstellingen zijn behaald. Dat kan toch niet? Van mij mag de coach blijven zitten hoor, maar als bovengenoemde sterkhouders volgend jaar de lijnen weer moeten uitzetten vraag ik me af of er iets wezenlijks zal veranderen. Wie zich niet kan motiveren voor een volle Goffert mag wat mij betreft verder kijken. Op deze manier verliezen we volgend jaar nog van de amateurs aan het begin van het seizoen!

Oh nee wacht, de proftak wil zich professionaliseren en oefent minder tegen amateurclubs. Slappe hap! De zonnige traditie waarbij jeugdspelers en exotische nieuwkomers hun eerste minuten maken had gekoesterd moeten worden. Het zal wel te maken hebben met de ruzie tussen beide partijen, maar als toeschouwer baal ik ervan. Een leuke ouverture wordt me door de neus geboord.

Enfin, beste Chiron, ik kan me niet herinneren dat ik je ooit zo negatief heb geschreven, maar het kan even niet anders. Ik ben toe aan de zomerstop en zie je wel weer ergens in de voorbereiding. Nieuwe ronde, nieuwe spelers.

Haije!

Dirk