Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

                                                                                                          Drunen, 10 mei 2023

Hola Dirk,

Helpen met het verschonen van luiers? De kraamhulp laat je zoveel oefenen met die tweeling, dat heb je binnen drie dagen onder de knie. Een beetje zoals een goede tackle, nét onder de knie. Alle gekheid op een stokje, oefening baart kunst. En als je dat kunstje beheerst, dan is het tijd voor de volgende stap – zo zit ik nu ook een beetje met de verbintenis van Rogier Meijer en NEC.

De vraag die al een beetje maanden rondzingt bij mij: was dit seizoen niet hét moment voor beide partijen om eens verder te kijken? Meijer was onderdeel van de trainerstroika, leidde ons perfect door de play-offs voor promotie en speelt zich nu voor het tweede seizoen op rij moeiteloos veilig. Het verbaast me dan ook dat er nooit iets van interesse lijkt te zijn. Kees van Wonderen, Dick Lukkien, Maurice Steijn. In allen is er dankzij vergelijkbare prestaties wel gesproken over een stap naar de subtop.

En dat is Meijer ook gegund. Hij is een prima uithangbord voor de club. Wordt door tegenstanders geroemd om zijn verzorgde spel en heeft waarde gecreëerd door de doorstroom van (jeugd)spelers als Van Rooij, Proper, Odenthal, El Karouani, Tavsan en Cissoko. Eigenlijk heeft hij alles bereikt wat je redelijkerwijs mag verwachten.

En toch voelt het alsof er voor beide partijen meer in zit. Meijer krijgt in Nijmegen niet de credits die hij verdient en het publiek in de Goffert wordt al jaren niet verwend. Voor de wedstrijd tegen Heerenveen stelde ik op Twitter zelfs dat een keer 4-5 verliezen niet erg is, als er maar spektakel is. Zo blijkt ook maar weer dat Eredivisievoetbal heel snel went.

Net als het verschonen van luiers.

Fijn weekend!
Chiron