Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 31-01-2023

Hej Chiron,

Dank voor je felicitaties. Het leven zit vol verrassingen en andere clichés, maar ik denk niet dat ik iets geks zeg als iedereen ons voor Arnhemmer had verklaard als we in 2008, het toppunt van onze studententijd én van onze club, tegen elkaar zeiden dat we ooit een nieuwe spelverdeler op de wereld zouden zetten. Koekkoek!

Ik heb er afgelopen weekend een tequilaatje extra opgedronken, jij toch ook? Niet omdat ik zo blij was met je berichtje of alwéér een gelijkspel in eigen hut, maar omdat 080 een geinig liedje inzette. Dat nummer voor Dimata, daar zet ik mijn Mexicaanse sombrero weer bij op.  Feest op de tribune! Nany Dimata had het ook wel verdiend. Het is geinig om zijn ontwikkeling te zien. Eerlijk gezegd had ik de hoop al bijna opgegeven, maar de afgelopen paar wedstrijden speelde hij beresterk. Balvast én technisch, zo heb ik ze zelden in de Goffert gezien.

Volgens mij komt er daarom ook geen spits meer bij, al schrijf ik dit stukje midden op de fameuze deadline day en willen er nog weleens konijnen (no pun intended, Tavsan) uit hoge hoeden komen bij veel clubs. Die rust is ook wel eens lekker, toch? Carlos Aalbers verdient daarmee een compliment, al hoop ik dat hij nu snel onze beide backs kan verleiden tot contractverlenging zoals het hem al lukte om Dirk Proper te behouden (hoera!).

Hopelijk tekent onze capitán dan ook voor nog wat jaartjes passie op de Goffertweide. Al vraag ik me af of we mee moeten gaan met dat meerjarenplan. Wat denk jij daarover? Ik zie Márquez graag nog jaren schitteren en ons logo verdedigen, maar volgens mij doen Sandler en Kramer niet voor hem onder, al zie ik die twee niet als een legerleider voor zijn eigen troepen marcheren, zoals Iván dat wel doet. Alleen dat gegeven is toch al de formele krabbel waard? Als het lukt neem ik weer een shotje tequila.

Proost alvast, op Dimata en de contractverlenging van de rest.

Haije,

Dirk