Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 7-12-2022

Hej Chiron,

Hoe gaat het met je? Hopelijk kom je deze winterstop een beetje door, want het WK is inderdaad een hinderlijke onderbreking van de competitie. Natuurlijk, er zitten geinige potjes tussen en na een lange werkdag is het best aardig om voetbal op de achtergrond aan te hebben staan. Bovendien stonden we twaalf jaar geleden nog samen met een hele boel oranje lijpo’s op het Keizer Karelplein. Om de juist behaalde finaleplaats te vieren en misschien ook wel omdat we blij waren dat we geen college hadden, de volgende dag. Maar naarmate je ouder wordt leer je wat er echt toe doet in het leven, toch? NEC dus.

Je vroeg me of ik het nummer van Nuytinck heb om hem te vragen terug te keren. Ben je fan van het terughalen van oude helden? Ik wel, maar na de manier waarop Barreto de club weer moest verlaten ben ik er wat terughoudend in geworden. Een held moet vooral een held blijven. Overigens zou het wel vet zijn hem naast onze Spaanse reus te zien schitteren, maar toen ik hem interviewde voor Elf Voetbalmagazine zei hij dat hij nog liever wat jaartjes in Italië speelt. Snap ik wel.

Vlak onder de Alpen leeft hij tussen de mooie vrouwen en fatsoenlijke koffie in een studentikoos stadje. Fans vragen hem een handtekening als hij het stadion uitrijdt, een beetje zoals je bij FC Barcelona ook weleens ziet. Natuurlijk zou het gaaf zijn als de Muur van Malden terugkeert, maar tot een wintertransfer zal het wel niet komen. Heb jij eigenlijk een idee wie er wel als eerste aan de haak Carlos Aalbers hangt? Hij moet toch binnenkort een spits binnen zien te hengelen, want anders wordt de tweede seizoenshelft wel erg lang, ben ik bang.

Maar ik heb wel vertrouwen in onze oude held, dus laat hem Bram maar bellen. Wie weet krijgen we dan eindelijk weer een lokale identiteit, als dat lukt zou het voelen alsof Nederland het WK wint. Zullen we dan weer het KKP bezetten?

Haije,
Dirk