Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 8 november 2022

Hej Chiron,

Vanavond zit ik bij de supportersavond. Weet je nog dat we ergens rond 2003 in De Eendracht aanwezig waren bij hetzelfde evenementje? Een markante supporter met een goede mat in de nek ging in discussie met Johan Neeskens. ‘Waarom speul je gofferdomme altied so verdedigend?!’ Hilarisch en begrijpelijk tegelijkertijd. Na een ongemakkelijk gesprek over verantwoordelijkheid ging het over op andere thema’s. De bierprijs in het stadion, de gewenste terugkeer van het balkenshirt en de afkeer tegen de verplichte buscombi. Dat zijn toch ook veel meer de thema’s die je bespreekt op een supportersavond?! En als ik dat zo lees, is er eigenlijk weinig veranderd in 20 jaar.

Ik vind het niet de taak van supporters om in deze setting de onvrede te uiten over de opstelling. Dat doen we wel in het stadion, waar de boodschap vaak nog krachtiger overkomt. Over al het ander is het natuurlijk goed dat we er tegenaan kunnen schoppen. Supporters zijn de belangrijkste cultuurbewakers van de club en het is fijn dat NEC daar aandacht voor heeft.

Als ik dit zo opschrijf bedenk ik ook dat we in 2005 op bestuurlijk vlak haast niet slechter konden. De woede op avonden die toen georganiseerd werden was voelbaar en intimiderend. Kun jij je de reacties van wijlen Grote Dikke Leider nog herinneren? Die kon ook lekker tekeer gaan he. Met zijn charisma blies Hans van Delft een zeikende supporter gewoon omver en was het gesprek voorbij. In het afgelopen decennium was het volgens mij wel wat rustiger rondom de avonden die een verplicht karakter kregen. ‘Dank voor jullie inbreng en we nemen het mee in onze algemene vergadering’, aldus koning van de dooddoener, Jacco Swart.

Wat we vanavond te horen krijgen weet ik nog niet, maar het zal vast de goede kant op gaan met de club. Overigens mag ik een paar spelers nog wat stellingen voorleggen als gespreksleider naast Sinan Can. Best geinig, want ik ben benieuwd wie de grootste nuilerd is van de selectie. Belangrijk thema voor zo’n avond, toch?

Forza en hup,
Dirk