Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Drunen, 26-10-2022

Ha Dirk,

100 euro voor een Spaanse les? Ik weet dat je aardig aan de weg timmert, maar ik had gehoopt op een vriendenprijsje. Maar goed, je kan binnenkort Phillippe Sandler verwelkomen voor één lesje, want hij was de nieuwe ‘Blox Man of the Match’. Vorige keer schreef je ook: “zo moeilijk is het toch niet om in eigen huis attractief te blijven spelen en eindelijk een overwinning over de streep te trekken?” Kennelijk is dat wel zo moeilijk, want het is (op een fortuinlijke bekeroverwinning op Fortuna-B na) nog steeds niet gelukt. Het attractieve niet, maar ook die overwinning niet.

Toch werd het punt tegen Go Ahead Eagles gevierd als een overwinning. In de laatste minuut terugkomen van een 1-3 achterstand, dat zijn de momenten waar je het als supporter voor doet. Nuchter beschouwd zijn we echter al 9 wedstrijden zonder overwinning. Anderzijds had je vooraf getekend voor maar twee verliesbeurten na elf wedstrijden. Je merkt het al, je kan hier uitstekend de half vol/half leeg discussie op loslaten.

Ik merk dat mijn glas inmiddels wat leeg begint te raken. En, zoals je ook in de kroeg gewend bent, dan kijk je automatisch al met een schuin oog naar de bierkaart en de barman. De bierkaart ga ik me nu even niet aan wagen, maar de barman is ook nog eens afwezig. Hopelijk is de barman snel terug in de persoon van Carlos Aalbers.

Een analyse of de huidige prestaties a) het gevolg zijn van een matige selectie of b) er een topselectie staat waar te weinig wordt uitgehaald, kan niet lang op zich laten wachten. Antwoord a) of b) bepalen of Meijer op zoek moet naar een andere baan, of dat Boekhoorn weer zijn portemonnee gaat trekken. Allebei is natuurlijk ook nog een optie.

Fijne dag,

Chiron