Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 12-10-2022

Hej Chiron,

Sinds wanneer moet je een karaktertest ondergaan om een plekje onder de lat van de nationale ploeg te bemachtigen? Dat vraag ik me af nadat er een nutteloze discussie ontstond over de positie van Jasper Cillessen in Oranje. Rafael van der Vaart noemde hem op nationale TV een naar mannetje, maar waarom precies bleef eigenlijk onduidelijk. Lekker je oud-teamgenoot afvallen en plein publique. Wie is er dan naar? 

Die Ajacied is natuurlijk van mening dat Pasveer moet keepen tijdens het WK in Qatar, want Ajacieden lijken altijd een streepje voor te hebben in Zeist. Vreemd eigenlijk, want de ‘sympathieke man met een knotje en anti-Amsterdamse uitstraling’ dook vaker onder een bal door dan onze eigen Jasper. Dat is toch het enige dat telt? Bovendien vind ik Jasper eigenlijk wel een sympathieke knaap, maar dat komt misschien ook omdat ik zwak heb voor spelers uit de regio én een journalistiek onderonsje met hem had in het Spaans. Naast Groesbeeks spreekt hij die taal namelijk goed en dat komt ons team nu ten goede. Samen met Márquez zet hij de lijnen uit, Chiron. 

Die laatste is onze nieuwe held maar heeft een liedje van niveautje Bassie en Adriaan. Wil jij de jongens van 080 vertellen dat ze met al die andere songs goed bezig zijn, maar deze echt niet kan? Ze mogen me bellen voor Spaanstalig advies.

Maar goed, Jasper duikt net zo weinig over een bal heen als we er zelf in het netje weten te leggen. Onze gênante pogingen tot scoren doen pijn. Ik was wel blij met de goal van Nany, maar vond nog steeds dat hij gewisseld had moeten worden. Hij of Mattsson eraf voor Cissoko, zo moeilijk is het toch niet om in eigen huis attractief te blijven spelen en eindelijk een overwinning over de streep te trekken? 

Die Mattsson werd nog man of the match ook. Hij keek na afloop treurig op de foto waarbij hij een cheque van een of andere dubieuze cryptomagnaat werd overhandigd. Dat begreep ik trouwens wel. Hij won 100 euro. Daar verzorg ik nog net een Spaanse les voor.

Haije,

Dirk