Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 14-9-2022

Hej Chiron,

Hebben we spelers gehaald waardoor ik dit jaar met liefde meer betaal voor mijn seizoenkaart? Dat vroeg je me in je vorige TikkieTakka. Nu ben ik niet al te kritisch op mijn spelers, maar van Pedro Marques, Landry Dimata, sorry Nany, en good-old Sanniez word ik nog niet blij. Tannane kan fantastisch ballen, maar laten we hem na afloop van het seizoen beoordelen. Hij doet het aardig, al was hij tegen Fortuna drukker met het opzwepen van het publiek en het meehuppelen op dat fijne Cissoko-liedje, dan met constant presteren.

Dat ging weer niet helemaal lekker, al kun je na vier gelijke spelen misschien juist zeggen dat er uitermate constant wordt gepresteerd. Enfin. Na de 0-1 van Fortuna vroeg ik me af wanneer we voor het laatst in eigen huis hadden gewonnen. Achter me werd geroepen dat we toen nog met guldens betaalden en er een sintelbaan tussen ons en veld lag. Het bleek tegen Go Ahead Eagles, vorig seizoen. Ik weet de uitslag niet meer, maar het is een flinke poos geleden. De sfeer die zo’n reeks veroorzaakt was voelbaar.

Tavsan was het kind van de rekening en hoewel je eigen spelers natuurlijk niet moet uitfluiten, waren zijn uitspraken over een vertrekwens best dom. Zo moeilijk is het toch niet om je mond te houden en je best te doen op het veld? Een of andere corrupte zaakwaarnemer verpatst je dan vanzelf aan een club met meer poen. Laten we hopen dat hij nog loskomt en de speler wordt waarvoor mensen meer betalen voor de seizoenkaart. Dat talent heeft hij net zo in zich als de kwaliteit om het bloed onder je nagels vandaan te halen.  Hij is nog jong…

Overigens zei je ook dat je blij was met de terugkeer van Biermannetje. Net als ik! Maar heb jij hem of haar al op de tribune gezien? Voor het begin van de wedstrijd lopen ze in de gracht, alleen mis ik die tapkraan steeds op de tribune. Het voordeel daaraan is wel dat je even afstand kunt nemen als Tavsan zijn man laat lopen. Bier halen is namelijk voor iedereen leuker dan fluiten. 

Haije,

Dirk