Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Drunen, 31-8-2022

Ha Dirk,

Guess who is back! Jasper Cillessen! Biermannetje! En ik ook! Maar dat wist je natuurlijk al, want je kwam onlangs nog langs in het prachtige Drunen voor mijn verjaardag. 36 alweer. Dat is de leeftijd waar wij voor de meeste voetballers roepen om rollators of hopen op een hereniging. Want om nou eerder van de beste club van de wereld terug te keren naar de mooiste club van de wereld leek nog wat vroeg.

Maar goed, op het moment van schrijven is het de mooiste dag van het jaar. Transfer deadlineday! Met alle risico’s van dien, want alles wat ik nu voetbaltechnisch optyp, kan over 12 uur weer totaal veranderd zijn. Feit is wel, we hebben een spits. En wat voor een. Ik weet niet of de cornervlaggen gaan buigen, maar de netjes gaan wel bollen. Nany Landry Dimata. Morgen wordt hij pas 25 en er is al bijna voor 20 miljoen aan transfersommen voor betaald in zijn carrière.

Heeft daarmee Wilco zijn woorden waargemaakt? Zijn spelers als Cillessen, Schöne, Tannane en Dimata nu een duurdere seizoenkaart waard? Of worden we vandaag nog verrast met nog een konijn uit de hoge hoed? Dat zou zomaar eens een vertrekkend konijn kunnen zijn. Tavsan (en dat betekent toch echt konijn in het Turks) sprak nog maar eens niet te willen blijven. In Nijmegen zijn we realistisch genoeg om te beseffen dat spelers over het algemeen niet hun piek bereiken in het rood-groen-zwart. En als ze dat wel doen, mogen ze hier voor altijd blijven voetballen. Maar met 4 goals en 1 assist vorig jaar vinden dat je klaar bent voor een stapje hogerop. Nou, aju paraplu.

Net deed ik al even ginnegappend over buigende cornervlaggen. Maar ik beloof je vast één ding. Als Tannane zo blijft toveren de komende wedstrijd en geen rode kaart pakt, schrijf ik je volgende keer een Ode aan Oussama. Zo eentje waar Ted nog een puntje aan kan zuigen.

Zie je tegen Sittard!

Chiron