Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 17-08-2022

Hej Chiron,

Zit je nog in Frankrijk op een fietsje? Hopelijk ben je snel weer terug van vakantie, want inmiddels hebben we in jouw afwezigheid een international onder de lat geposteerd en hebben we ook al met hem gewonnen van FC Volendam. Mooi, toch? Jasper Cillessen wilde terug naar zijn roots en Boekhoorn betaalde voor de verhuiskosten. Het blijft natuurlijk wel sneu voor Mattijs Branderhorst, al vond ik het gaaf om te zien hoe hij naast Cillessen hartstochtelijk werd toegezongen vanuit het uitvak in Volendam. Bovendien bestaat de kans dat Branderhorst alsnog vertrekt en eerlijk gezegd denk ik dat hij prima bij PSV of Feyenoord had kunnen keepen.

Maar nog even over dat potje tegen het andere Oranje. Blijft toch wel de vetste uitwedstrijd van het seizoen. Tussen de toeristen een visje eten op De Dijk, het kneuterige maar gezellige stadion met John de Bever als huis-artiest en het wasmachine sponsorspel in de rust. Omdat het warm was kreeg elke bezoeker een flesje water, dat is toch sympathiek? Ik kom graag in het vissersdorp en hoop dat ze niet degraderen, al oogde hun verdediging zo lek als een mandje dus ik ben er bang voor. Of waren wij zo goed?

In elk geval stegen Tannane, Schöne, Duelund en Proper met kop en schouders boven de palingvissers uit, wat in het geval van Dirk Proper natuurlijk wel uitzonderlijk is. Enige grote probleem lijkt bij ons een afspeelweigerende Tavsan en een niet scorende spits. De eerste ziet zichzelf een stapje hogerop maken en de tweede schittert door afwezigheid. Je vroeg me of Portugese Pedro misschien een wonderjaar zou beleven in onze driekleur, maar zeker in het prachtig witte uittenue heb ik hem ontzettend zien schutteren.

Toen hij terecht werd gewisseld sprak zijn lichaamshouding boekdelen. Misschien moet hij nog wennen, maar de kansen die hij in Volendam liet liggen (en eerder tegen Twente) zouden zelfs door mijn schoonmoeder nog wel zijn benut. Hopen op een nieuwe investering dus. Dan weten tegenstanders niet alleen dat scoren een lastig karwei gaat worden, maar ook dat ze moeten bibberen omdat we eindelijk weer een wondermidvoor kunnen opstellen.

Haije!

Dirk