Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 19-07-2022

Hej Chiron, Hoera! De zomerfeesten zijn in volle gang en gisteren heb ik een traantje van vreugde gelaten bij Ronnie Ruysdael. Was jij er ook? Ronnie mag natuurlijk de schoenen nog niet poetsen van Graodus, maar na ‘al mot ik kruupe’ is zijn lied over Nijmegen toch wel een absolute hymne.

Schitterend om zoveel mensen uit hun plaat te zien gaan bij de artiest die ook wel eens bij NEC heeft opgetreden. Was hij in 2003 niet de pauz-act toen we tegen Wisla Krakow speelden? Ik weet het niet zeker, maar van die wedstrijd kan ik me sowieso net zoveel herinneren als van gisteravond. Trouwens, ik neem aan dat jij ook na twintig jaar gewoon zomerfeesten zegt in plaats van Vierdaagsefeesten? Die officiële naamsverandering had blijkbaar iets met het imago van het partijtje te maken. Het zou niet goed zijn, oubollig of saai. Ook de prachtige mascotte, Wammus, ging verloren. Dat soort fratsen haalden ze in het verleden ook uit bij onze club.

Het logo was niet meer modern, het shirt lelijk en onze merknaam achterhaald. Er werd ge-rebrand, of zoiets. Wat een bullshit, flikker op met je rebranding en je hippe Amsterdamse marketingbureau. We sien gewoon Eniesee, buit dat maar eens uit!

Wat dat betreft hebben we overigens een toptransfer gemaakt dit jaar. Met Bas van Rossum op de marketingafdeling halen we niet alleen een kind van de club terug naar huis, maar ook een professional waar NEC volgens mij al decennia behoefte aan had. Want eerlijk gezegd kon de communicatie en marketing wel wat eredivisiewaardige impulsen gebruiken. Ik heb er vertrouwen in dat we nu het NEC-gevoel eindelijk eens gaan omzetten naar keiharde munten. De Goffert, de kleuren, de stad… ons merk. Met een aantal ingrepen kan Bas er zomaar eens voor zorgen dat er echt mooie dingen gebeuren, let maar op! Als dat allemaal soepel verloopt is het een kwestie van tijd voordat we ook op het veld gloriëren. Volgens mij komt het wel goed dit seizoen. Ik was er een paar keer bij in Weurt en denk dat we kampioen worden, maar daar hebben we het later over. Ik ga nu de stad weer in.

Haije!

Dirk