Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Guanajuato, 21-06-2022

Hej Chiron,

Reed jij ook rondjes over het Keizerkarelplein toen je hoorde dat het contract van Bony niet werd verlengd? Als ik niet op vakantie was in Mexico had ik graag wat rondjes met je mee getoeterd. Gefeliciteerd! Enfin, na een oorverdovende stilte op de transfermarkt was dat gelukkig niet het enige nieuws van dit nog prille seizoen.

Wat denk jij van de nieuwe aanwinsten Oussama Tannane en Pedro Marques? Die eerste werd binnengehaald met een recensie van onze technisch directeur waar een bestsellerauteur jaloers op zou zijn: ‘Als Tannane aan de bal komt, maakt de cornervlag een buiging’, zei onze Ted. ‘Hij is een speler over wiens spel de deken van mystiek ligt, die een hang naar durf en esthetica belichaamt. Zijn moed en creativiteit maken Oussama Tannane het prototype van de crowdpleaser’, rondde Van Leeuwen zijn schitterende volzinnen af. 

De deken van mystiek, Chiron. Zouden we daar Europees voetbal mee halen? Ik betwijfel het, maar het is volgens mij wel de doelstelling. Al blijft dat officieel nog steeds handhaving en ‘is het tweede jaar in de Eredivisie altijd moeilijker en bla, bla, bla.’ En dan die tweede aankoop, Pedro Marques, wiens deken voor mij wel zó mysterieus is dat ik niet weet waarom we hem over ons heen moeten leggen. Maar goed, that’s Ted. Laten we die multifunctionele aanvaller het voordeel van de twijfel geven. Want tot zijn eerste balcontact is hij voor mij vooral een belofte op doelpunten en spektakel.

Dat is althans het stereotype beeld dat zijn Portugese paspoort bij oproept: fraaie dribbels gevolgd door een boel drama. We zullen zien. Hopelijk volgen er nog wat nieuwe spelers en verlengen ze snel het contract Bart van Rooij. Zou hij inmiddels wel wat hebben gehoord of is hij in gesprek met andere clubs? Hup, Marcel gooi de knaken er tegenaan en koop niet alleen handhaving en succes, maar ook wat clubcultuur. Dan hebben we in elk geval een reden om naar het stadion te komen mochten doelpunten van Pedro en Oussama uitblijven.

Haije,

Dirk

p.s. Zie ik je 2 juli bij NEC-NEC? Dan bespreken we de rol van die nieuwe assistent, Patrick Greveraars.