Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Drunen, 8-6-2022

Ha Dirk,

Ik moest net aan je denken toen ik mijn seizoenkaart aan het verlengen was. Wat een vraag, zeg. Of ik mijn kaart wel ging verlengen… Wat moet er gebeuren om NIET je levenslange abonnement op verdriet en plezier, haat en liefde, vijandelijkheid en kameraadschap te verlengen? Want dat is NEC. Dat is voetbalsupporter zijn.

Je komt naar het stadion voor het samenzijn. Samen juichen, samen joelen, samen nuilen. En dat bedoelde ik laatst al met mijn brief over Boekhoorn. Daar ligt een ander basisprincipe aan ten grondslag. Wij willen samen zijn, hij wil de beste zijn. Inmiddels vliegen de grote en dure namen je om de horen, want er is versterking nodig: Jürgen Locadia is misschien nog wel de grootste. Deze spits is nog steeds pas 28 en werd nog geen 4 jaar geleden voor ruim 17(!) miljoen getransfereerd van PSV naar Brighton. Hij kan zelfs op de parkeerplaats wedijveren met onze “eigenaar”, want zijn Porsche Panamera Turbo is niet rood, groen of zwart, maar goud. Goud, Dirk. Een gouden auto.

Maar terug naar die eerste vraag, want wanneer verleng je je seizoenkaart niet? Buiten financiële redenen, kan ik me er eigenlijk maar een paar voorstellen. En door het (gebrek aan) sportief sentiment bij onze technische directeur heeft deze zomer wel een hoog “ohjee”-gehalte. Want wat nou als we Navarone Foor ineens halen? Ryan Koolwijk, de slechtste aanvoerder óóit, toevoegen aan onze technische staf? In principe overleven we dat soort stormen normaliter. Patrick Pothuizen werd uiteindelijk ook toegejuicht en Jhon van Beukering liet heel Nijmegen in extase achter en zal nog wel even Europees topscorer aller tijden van NEC blijven.

Voor mij zou het verkwanselen van clubnaam en clubkleuren de enige echte druppel zijn. Een (waarschijnlijk niet Russische) eigenaar die ons als speeltje of nieuwe geldbron ziet, of het stadion wat buiten de stadsgrenzen komt. Behalve als ze het hier in een weiland bij Drunen neerzetten natuurlijk, dat zou mij dan weer wél goed uitkomen.

Groeten en veel plezier in Mexico,

Chiron