Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 11-05-2022

Hej Chiron,

Van harte gefeliciteerd! Het seizoen gaat niet als een nachtkaars uit, waar je eerder bang voor was. Met Ibrahim Cissoko en zijn winnende goal tegen Go Ahead Eagles hebben we er in één klap een held en doelstelling bij. Ik kan me niet herinneren dat een jungske van de club zo’n debuut in eigen stadion heeft beleefd. 

Wat een mooie jongensdroom, wat een euforie in het stadion. Heb je daarom je seizoenkaart ook al verlengd trouwens? Dit is toch waarom jij en ik naar de club komen en niet, zoals Wilco zegt, omdat we bepaalde spelers willen zien? Ik verleng die kaart vast wel weer, hoewel ik gigantische vraagtekens zet bij het technisch beleid van Ted en co.

Want waar is de verlenging van Bart van Rooij? Met 100 duels voor onze club en zijn tomeloze inzet is hij ook een speler waar ik nog een jaar Goffertbezoek voor over zou hebben. Maar onze technische man schijnt nog niet met hem gepraat te hebben, kan jij je dat voorstellen? ‘Ik heb niets aan sentiment’, zei Ted van Leeuwen toen hij werd aangesteld. Dat hebben we geweten met een paar ‘risico’s die horen bij het vak van Ted’, zoals iedereen die paar kamikaze aankopen noemde, maar nu vraag ik me af of hij ook niks heeft aan spelers die gewoon goed presteren.

En over sentiment gesproken, ik weet niet hoe het met jouw kippenvel was gesteld, maar toen ik Edgar Barreto op de tribune zag staan in vak 080 was dat wel erg dik aanwezig. Jij noemde het geloof ik een beetje gênant, maar van wie? De man die een Italiaans salaris inleverde om voor een prikkie zijn carrière bij de club waar hij intens van houdt te beëindigen werd volledig genegeerd.

Schandalig! Had hem de waarheid gezegd of verteld dat hij voor dat prikkie mocht blijven, maar niet als klein kind genegeerd. Mijn held, onze held. Die verdient niet alleen een afscheid, die verdient de naam van een tribune. En als hij dan toch een functie elders maar nog altijd een plekje binnen de club ambieert, zullen we hem dan gewoon meteen technisch directeur maken?

Denk erover na en check je later,

Dirk