Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Drunen, 23-03-2022

Dirk, amigo!                                                                                     

Ben benieuwd of jij een onderdeel was van dat grote succes van de Stadspartij. Wat een weelde dat zo’n (realistisch) uithangbord voor NEC zo’n slag weet te slaan tijdens de verkiezingen. Men ziet de waarde van de club voor de stad, dat hebben ze toch aardig gedaan op de burelen van de Goffert. Tijdens de Jarda Politics podcast merkten we al: de meeste partijen hebben het niet zo slecht voor met de club, maar de VAR wel.

Mag ik het hier ook weer een keer over voetbal hebben? Of valt de VAR daar niet onder? Ik hou er helemaal niet van om te denken in complottheorieën. Waarom zouden een paar boze mannen in Zeist besluiten om NEC eens te gaan naaien? Maar het blijft vreemd: de handsbal van Auassar, de (wel erg onhandige) kopaai van El Karouani. Excuses volgden. Een week eerder zag het hele stadion de sollicitatie van Jesper Karlsson naar het Zweedse basketball-team. Niemand vond het een doelpunt, maar de VAR wel.

Ik geloof erin dat dit soort zaken over een heel seizoen wel rechtgetrokken worden. Niet omdat mensen bewust in het voordeel van NEC gaat besluiten, wel omdat het in principe een gevalletje ‘kop of munt’ zou moeten zijn. Alleen, wat maakt het nu nog uit? Hoe kunnen we dit seizoen niet als een nachtkaars uit laten gaan? Het zou wel lekker zijn om nog een mooie handtekening onder dit seizoen te krijgen.

Ik stel voor: 23 april, een volle en zonnige Goffert tegen de regerend en toekomstig landskampioen. Laatste minuut, een gelijke stand.. niemand vindt het een penalty voor Bony, maar de VAR wel.

Ciao!

Chiron