Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 09-03-2022

Hej Chiron,

Wat een schitterende schetsen van ons nieuwe stadion! Of moet ik zeggen woonwijk, want je vroeg me of ik echt in een stadion zou willen wonen. “Maar natuurlijk”, antwoordde ik toen naar waarheid. Midden in het grootste stadspark van Nederland, betaalbaar en bovenop heilige grond. Lekker makkelijk op de wedstrijddag. Ik vraag me alleen wel af of de bewoners korting krijgen op een seizoenkaart? Want als ze geen wedstrijd bezoeken, zien ze straks om de week 15000 ietwat lawaaierige mensen door hun eigen achtertuin banjeren. Voordat je dus mensen een sleutel geeft van hun nieuwe boomhut, moet je ze een contract laten tekenen waarin staat dat ze de komende 100 jaar niet zullen zeiken over de originele functie van het gebouw.

Maar goed, het belangrijkste is dat ik best vertrouwen heb in die stadionplannen. Plan C, zoals het wordt genoemd, vond ik de mooiste. De overige twee zijn met die gigantische woontorens niet haalbaar, of denk jij daar anders over? Vorige week namen we samen een podcast op over de standpunten van de politieke partijen en hun visie op NEC, het Goffertstadion en de mogelijke verbouwing. Wat opviel was dat alle partijen constructief willen meedenken.

Alleen de Partij voor de Dieren leek niet zo serieus, met hun ‘mensvrije-zones’ waarvoor ze ook een gedeelte van het Gofferpark geschikt achten. Ach ja, one-issue partijtje. Ik zou op het stadhuis ook graag een paar kantoren mensvrij zien, maar laat ik je daar  nu maar niet mee lastig vallen. Verder was ook de SP negatief, want die profileren zich ineens als groen. Bouwen op Veur-Lent? Nee! Bouwen in de Goffert? Nee! Tja, een woningnood los je volgens mij niet op door op voorhand overal tegen te stemmen.

Zag jij verder nog obstakels of zou je iets anders willen zien aan de plannen? Er hangen sinds kort grote panelen in de Goffert waar je ideeën kunt opschrijven. Mooi toch? NEC gaat die vervolgens uitwerken en meenemen naar nieuwe schetsen. Burgerparticipatie 2.0. Daar kunnen ze op het gemeentehuis volgens mij nog heel wat van leren.

Haije!

Dirk