Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Nijmegen, 8 februari 2022

Hej Chiron,     

Wat fijn om te lezen dat jij ook niet van grensoverschrijdend gedrag houdt. Vind je het niet bizar dat spelers zich hier al decennialang schuldig aan kunnen maken? Helaas is dat hele clubhoppen iets van alle tijden en karakterloze broodvoetballers zullen er altijd zijn. Met een beetje mazzel zorgen ze voor een juichmoment, maar veel vaker ontwrichten ze ons hele bestaan. Erger is het daarom dat beleidsbepalers zo’n sfeer in stand houden en eigen belang boven dat van de club laten gelden. Sinds wanneer telt sentiment niet meer?

Een voetbalclub zónder heeft toch eigenlijk helemaal geen bestaansrecht? Veel mensen zien door de dollartekens de eigen identiteit niet meer en dat is verontrustend. Maar goed, ik heb eigenlijk meer tikkies nodig om dit uit te leggen en wil niemand voor het hoofd stoten. Laat ik het daarom over mooie dingen hebben, want als je goed kijkt zie je dat NEC potentie heeft om uit te groeien tot een prachtige subtopper. Hoe ik dat zie?

Aan de ledenaantallen bij de NEC-juniors en de activiteiten die deze toppers sinds een aantal jaren met veel succes organiseren. Jij en ik kregen vroeger misschien een extra spelerskaart met handtekening als je er zelf bij het oude stadion om vroeg. Hoogtepunt van het jaar! Hoe anders is het nu? In totaal zijn er 1100 juniorleden. Daarvan komt er steevast een clubje van zo’n 125 ‘kiendere’ opdagen bij activiteiten zoals een Sinterklaasmiddag. Laatst zag ik een maat van me met zijn kroost in NEC-shirt op een of andere trampoline tekeergaan. Mooi toch!

Hulde voor de organisatoren van de NEC-juniors, zij zorgen voor continuïteit en identiteit binnen de club. Daar kunnen die beleidsmakers nog wat van leren. En wist jij trouwens dat als de juniors de ballenbak zijn ontgroeid, er tegenwoordig een NEC-squad bestaat? Dat is voor 13 tot 17-jarigen die ook allemaal geinige dingen doen. Super goed voor de toekomst van onze club! Al die kinderen zullen op school zeggen dat ze voor NEC zijn en daarmee klasgenoten aansteken, terwijl wij het op het schoolplein vaak af moesten leggen tegen Ajax omdat die gasten wat hoger op de ranglijst stonden.

Maar goed, misschien is dat ook helemaal niet zo gek, want bij die club lijken ze sowieso wat minder moeite te hebben met grensoverschrijdend gedrag.

Haije!