Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Drunen, 25 januari

Bony naar NEC, Dirk.

De eerste twee dingen die door mijn hoofd schoten: wat een leuk afscheidscadeau van scheidend commerciële man Martijn Ruiter, een supermarktketen aan NEC binden die niet eens in de buurt van Nijmegen actief is. Ten tweede dacht ik: hè, weer een flater van de afdeling communicatie. Zo’n spellingsslippertje zou zeker niet de eerste zijn en past prima in het zwalkende marketing-/communicatiebeleid van de laatste jaren.

Ondanks dat onze algemeen directeur natuurlijk een ongeleid projectiel is en de Nijmeegse club perfect verkoopt in den lande, vind ik dat de officiële communicatiekanalen flink te wensen over laten. Niet voor niets zijn er meerdere uitstekende fansites, maar ook op het gebied van merchandising zijn het de fan-initiatieven die continu de vaste voorraad van NEC verslaan op het gebied van creativiteit.

Maar het ging dus niet over een rood-witte supermarktketen, maar over een geel-zwarte spits. Wilfried Bony. Twee jaar razend over de Nederlandse velden als Katrina in New Orleans. Een allesverslindende veelvraat, vele slachtoffers makend en zonder oog voor liefde, passie en trouw. Zo kunnen we de Ivoriaan misschien nog wel het beste omschrijven. Een huursoldaat zonder liefde, passie en trouw. En zijn dat nou niet net de waarden die dit NEC het beste omschrijven? Jonge mannen die al jaren verliefd zijn op hun club, een paar verdedigers met die kenmerkende mediterrane passie en twee oude kerels die toch trouw bleven aan de club van hun jongste jaren.

Bony past op geen enkele manier in dit plaatje, om over het onnodige financiële risico nog maar te zwijgen. We zijn al de mooiste club op aarde, gaan zeker niet meer degraderen (en die klop ik niet eens meer af!) en Europees voetbal… ik hou van je Wedren-dromen, Dirk.. maar ook dat gaat niet gebeuren.

Niet zonder Bony, maar ook niet met.