Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken.

Hej Chiron,

Allereerst nog de beste wensen. Een tikkie laat misschien, maar aangezien dit de eerste editie is van onze rubriek in dit nieuwe jaar meen ik het nog steeds. Hopelijk heb je een mooi begin van het jaar gehad. Begreep ik goed dat jij niet bent mee geweest naar Alhaurín el Grande, met je maten van ForzaNEC op trainingskamp? Vond jij het dan ook onverantwoord om naar Spanje te gaan vanwege Omikron of had je hier andere redenen voor?

Ik was namelijk groot voorstander van een tripje down south, corona of niet. Vier dagen zon en teambuilding, dat hadden we in Nijmegen niet kunnen fixen. Misschien moet je van reizen houden om dat te begrijpen, maar uit eigen ervaring weet ik dat zo’n veredeld schoolreisje altijd ergens goed voor is. Al is het maar om Lasse Schöne die onze grootste pingeldoos op zijn plek zet: ‘Bekhouden en doen wat ik zeg!’, zou hij tegen Tavsan hebben gezegd. Prima. Misschien legt ons goudhaantje de bal straks een keer af als hij zich in het vijandelijke strafschopgebied bevindt.

Dan is dat natuurlijk allemaal omdat de verhoudingen dit trainingskamp weer recht zijn getrokken. En blijkbaar hebben we ook gewoon de knaken om een privévliegtuig te huren dus dan kun je er maar beter gebruik van maken, niet waar? Dankzij de aanwezige pers weten we in elk geval een paar dingen. Dat we nog een spits nodig hebben (zelfs Ole Romeny mag niet vertrekken, zullen we Ali huren van Feyenoord?), dat we twee talenten hebben laten ruiken aan hun ultieme droom en dat Ted van Leeuwen nog steeds vindt dat Cas Odenthal aan de slag kan in Italië. Als hij zo’n fan is moet Ted hem wel als de sodemieter een contractverlenging geven, anders loopt Cas gratis naar Italië aan het einde van het seizoen…

Pero bueno, eerst de competitie weer eens opstarten. Ik verwacht van 2022 lijfsbehoud hoewel ik stiekem hoop op meer. En als we dan in een flow zitten die ons play-offs om Europees voetbal brengt, besef dan dat basis daarvoor is gelegd in Andalusië.

Forza en hup,

Dirk