Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft. 

Hej Chiron,​

Hoorde ik jou nou live verslag geven op de radio bij RN7 tijdens die wereldpot tegen Fortuna? Je hebt toch een baan met een Engelse naam bij één of ander duur kantoor en nu doe je dit er even tussendoor alsof je Andy Houtkamp bent? Knap zeg. Ik vond het vet om naar te luisteren. Sowieso goed dat de lokale omroep onze club nog overal volgt, want anders moeten we het doen met objectief commentaar van de NOS of ESPN en daar zit geen enkele supporter op te wachten. 

Maar goed, ik bedacht me net dat we deze rubriek een jaar geleden zijn begonnen toen we liepen te klooien in de ​Keukenkampioenschapsdivisie. Schreef ik je over mijn eerste bezoek aan de Goffert in de jaren 90 en over hoe ik altijd fan zal blijven vanwege onze driekleur en de cultfiguren op het veld. Toch bijzonder dat ik je dan opeens in de Eredivisie op de radio hoor en je kritisch bent op het kapsel van Lasse Schöne. Onze nieuwe albino op het middenveld. Had je een jaar geleden verwacht dat we hem nu zouden toejuichen? Dat je Odenthal zou vergelijken met Virgil van Dijk? Wat een verrassingen allemaal. 

We hebben een leuk elftal en kan me niet voorstellen dat we met deze groep degraderen, Chiron. Omdat de sfeer in de groep invloed lijkt te hebben op het resultaat. Begrijp je wat ik bedoel? Ik durf zelfs te dromen van een overwinning op onze noorderburen. De puinhoop van twintig kilometer verderop komt na vijf jaar weer onze kant op. 

Misschien zingen we op 17 oktober dat de rollen zijn omgedraaid en is het degradatiespook eindelijk kassiewijle. Hopelijk symboliseert winst op de wespen een einde aan het geploeter en schrijf ik je nooit meer over de mandjes van Telstar-uit, maar over de opmars in de KPN-Eredivisie. Leuk podium, trouwens, want op het hoogste niveau is het voor ons allebei begonnen en op dat podium hoop ik jouw commentaar nog vaak te horen. Ik lees je na de derby, haije!​

Dirk

Lees hier alle edities van Tikkie-Takka.