In Tikkie-Takka schrijven Dirk en Chiron elkaar wekelijks over hun liefde voor Nijmegen, NEC en alles daaromheen. Met een vrolijke noot en sarcastische blik sparen ze niemand, laat staan elkaar. Ze delen één gevoel: zelfs vier jaar ploeteren in Eerste Divisie is geen reden om niet meer van het rood-groen-zwart te houden.

Weledelgeleerde heer Rengers, Yo what’s up Doctorandus C,

Ga je mij nou een begrotingsprobleem voorleggen? Ik kan misschien in meerdere talen tot tien tellen, maar hoger dan dat wordt het niet hoor. Met getallen kan ik niets. En geld geef ik ook het liefste uit, want als je dat te lang laat liggen komen er vanzelf problemen van. Misschien lijk ik daarin wel op onze club. Alleen heb ik geen suikeroom of kritische achterban, maar werk ik de ene maand gewoon wat harder als het nodig is. Wat dat betreft ben ik het met je eens dat we moreel failliet zijn. NEC bestaat al decennia bij de gratie Geldschieters en we houden schaamteloos onze hand op als er een gaatje gedicht moet worden. Dat kan toch niet veel langer goed gaan? Andere clubs sprongen voor ons al de afgrond in en eerlijk gezegd weet ik niet waarom ons niet hetzelfde lot zou wachten. Het moge duidelijk zijn dat ik NEC gewoon op eigen benen wil zien staan. Waarom lukt dat niet? Het antwoord zit hem natuurlijk in jouw vraag of Wilco en Marcel lullen zijn of helden. Redders of reden van een eeuwigdurend probleem? Ik heb geen enkele moeite om een Salomonsoordeel te vellen, vriend. Maar tot je mijn uitspraak hoort ‘waarmee je het zult moeten doen’, moet je mij toch even uitleggen waarom onze algemeen, kak, technisch, kak algemeen directeur jou nou precies doctorandus noemt. Ik weet, je bent een slimme jongen en hebt keurig een universitaire studie afgerond, maar meestal is het geen goed teken als je deze titulatuur naar je kop geslingerd krijgt. Zeker niet als je daar zelf niet bij bent, maar dat laatste is mij ook alleen maar ter ore gekomen via de Jarda Podcast. Doctorandus C, dat klinkt wel geinig. Hooguit een beetje gejat. Had je soms een kritische vraag gesteld? Het schijnt dat ze daar slecht tegen kunnen, op Stadionplein 1.  Volgens mij verwarren ze kritiek en fatsoenlijke journalistiek nog weleens met commentaar wat ze het liefste wegwuiven. Omdat er moeilijk mee kan worden omgegaan. Misschien omdat er in ons eigen torentje weinig mensen zitten die daadwerkelijk een opleiding hebben afgerond waarmee je in aanmerking komt voor de afkorting Drs? Ik weet het niet, maar blijkbaar waait dit onderdeel van de beleidsvoering ook over op het veld, want Janga had een interview met ForzaNEC geweigerd omdat de site te kritisch zou zijn. Ha, ha! Rangelo J! Ik twijfelde aanvankelijk aan mijn deelname aan deze rubriek omdat ik van een fansite meer vuur verwacht, maar Janga kan niet goed omgaan met de cijfertjes die jullie uitdelen (dat snap ik dan weer wel wel trouwens, kutcijfers!).            
Maar even serieus, een matig presterende speler die een interview weigert aan een fansite. Dat kan toch niet? Hij mag blij zijn dat er nog naar hem wordt geïnformeerd en met tien minuten mediatraining had hij die website van ons nog normaal te woord kunnen staan ook. Amateur! Enfin. Dat Sander en jij de begroting hebben zitten napluizen werd dus niet in dank afgenomen en ik vraag me af of dat de reden van deze vijandige houding ten opzichte van onze postbus is. Maar ik ben wel erg blij dat jullie het huishoudboekje er eens hebben bij gepakt, want anders blijft onze club met geld smijten, houden we weer ons handje op en… drukken ze volgend jaar weer op copy / paste. Want zo sloot jouw stuk over de begroting af: ‘Wat misschien nog het meest opvalt aan het jaarverslag van NEC is het grote aantal typfouten, verkeerde cijfers en dubbelingen in de tekst. Op de website spreekt de club plots van 8,9 miljoen euro aan kosten, terwijl dat 9,8 moet zijn. In het jaarverslag staat in de tekst een omzet van 8,3 miljoen euro, maar dat moet 7,6 miljoen euro zijn’.       

Waarvan akte.

En haije,

Dirk 

P.s. Heb je al drie weken vrij genomen? We winnen de bekerfinale van Vites!