In Tikkie-Takka schrijven Dirk en Chiron elkaar wekelijks over hun liefde voor Nijmegen, NEC en alles daaromheen. Met een vrolijke noot en sarcastische blik sparen ze niemand, laat staan elkaar. Ze delen één gevoel: zelfs vier jaar ploeteren in Eerste Divisie is geen reden om niet meer van het rood-groen-zwart te houden.

Ha Chiron,

Stop met pennenlikken. Weet je welke dag het is vandaag? Vrijdag 18 december, verklap ik maar, mocht je de mail net zo laat openen als je er doorgaans een antwoord op hebt.

Maar goed, het is dus 18 december. In principe was dat 12 jaar geleden de mooiste dag aller tijden. Laten we in tijden van verplichte opsluiting maar gewoon ongeneerd genieten van de schitterende beelden die ik onder deze takka meestuur. De herhaling van wat in mijn optiek de mooiste thuiswedstrijd allertijden is geweest en het krantenbericht van een dag later (‘het mooiste moment uit mijn leven’, zei Collins John zelfs. Heb je ooit harder staan zuipen? Sorry, ik bedoel juichen. De stad was één grote kroeg. Iedereen familie.

Ik laat het hier even bij, want met het typen van dat laatste woord kom ik keihard in de realiteit terecht die lockdown heet. Geen vrijdagmiddagborrel in de stad vandaag, maar kerstborrelend met mijn werkgever via zoom de vakantie in. Elend. Wat voer jij uit tot 19 januari?

Houd je taai, Chiron.

Jezus loves you, Collins en NEC,

Dirk