In Tikkie-Takka schrijven Dirk en Chiron elkaar wekelijks over hun liefde voor Nijmegen, NEC en alles daaromheen. Met een vrolijke noot en sarcastische blik sparen ze niemand, laat staan elkaar. Ze delen één gevoel: zelfs vier jaar ploeteren in Eerste Divisie is geen reden om niet meer van het rood-groen-zwart te houden.

Ha Chiron,

De vorige keer vroeg je mij een Salomonsoordeel te vellen. Ik moest kiezen tussen Van Schaik en Boekhoorn. Één tikkie later sabel je zelf Leen Looijen neer. Snoeihard. Een Bouaouzannetje. Huppetee. Recht op het standbeen van de man die NEC een aantal keer zelfstandig uit het slob heeft getrokken. Als trainer weliswaar, maar toch. En nu stelt diezelfde Looijen iemand uit Eerbeek aan om ons kampioen te maken, liggen we uit de beker, speelt Barreto het beste als laatste man, dronk ik een biertje met mijn vader en vele anderen in het stadion, kreeg de club meer aandacht in de media dan in de afgelopen vijf jaar bij elkaar én is de zon weer gaan schijnen na het potje tegen Den Bosch.

Chapeau, Chiron, dat doe je goed. Of onderschat ik nou de invloed van onze correspondentie? Ik denk trouwens dat Wilco daarom een hekel aan je heeft. Je weet altijd alles beter. Hij noemt je heel cynisch doctorandus, reageert kortaf op vragen die van jou komen en tijdens de podcast waarin hij te gast was leek hij zelfs pissig: ‘Jij bent toch slim genoeg om dit te begrijpen?’ Heb je dat complimentje in je zak gestoken of heb je het weggelachen? Misschien was het wel vooropgezet en speelden jullie de fameuze conversatie tussen Ted van Leeuwen en Louis van Gaal na. ‘Ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?’, vroeg de toptrainer aan de toenmalig journalist, thans technisch directeur. Van die apenrots had het wat van weg, vond ik. Jammer… Die Van Leeuwen gaat er nu voor zorgen dat we kampioen worden, dat moet toch wel? Ik heb nu even geen tijd om in te gaan op sentimenten of haat uit het verleden, maar laten we zeggen dat ik kritisch ben tot ik de schaal met eigen ogen zie schitteren op de Wedren.

Minder kritisch ben ik trouwens over de organisatie van NEC in combinatie met dat hele fieldlabgebeuren. Wat een feest om weer in de Goffert te zijn en bier te kunnen drinken met vrienden. In de pers werd zelfs lovend over de sfeer in het stadion gesproken, ook dat is alweer een flinke tijd geleden. Buiten het stadion leek het wel alsof we Champions League speelden. Cameraploegen, schrijvende journalisten en corona-officials liepen voor Stadionplein 1 alsof we één of andere finale speelden. Het was een spektakel en de spanning die het veroorzaakte was uniek. Dat het voetbal net zo belabberd was als een tijdje geleden vergeef ik Rogier Meijer. Nu hij inziet dat je met het overzicht en de passes van Barreto lachend kampioen kunt worden vergeef ik hem de nederlaag tegen onze provinciegenoten.

Maar even zonder dollen: complimenten aan NEC en de hele organisatie. Stewards, facilitaire medewerkers en kantoorpersoneel haalden alles uit de kast om ons een pleziertje te gunnen. De blikvangers van onze club kwamen trouwens ook goed uit de verf in de media, vond je niet? En dan doel ik op onze eigen veurzitter. Rustig en helder vertegenwoordigde hij onze club bij Humberto Tan aan tafel. Chapeau, Jeroen! En als we dan toch met veren in de weer zijn: Heb je Luc te Riele gezien op ESPN of bij Omroep Max? Ook een prima woordvoerder voor de club. Overigens wist ik niet dat hij die functie bekleedde, jij wel? Een tijdje geleden was dat nog een vacature, geloof ik, en een normaal betaalde baan. Tegenwoordig zoeken we daar stagiaires voor, net zoals voor alle andere functies:

Staat er hierboven nog iets bij voor jou? Ik hoorde namelijk dat je alweer met een nieuwe opleiding bezig bent en volgens mij ben je daarmee geschikt voor alle bovenstaande functies. Ouwe doctorandus! Veel succes met solliciteren en haije!

Dirk

Lees hier alle eerdere edities van Tikki-Takka.