Heracles Almelo heeft de zeventiende plek van de ranglijst verlaten. De Tukkers leken een eenvoudige overwinning te boeken op NEC, toen er een 2-0 voorsprong werd genomen en Erton Fejzullahu van het veld werd gestuurd, maar met tien tegen elf wisten de bezoekers nog terug te komen. De score werd weer in evenwicht gebracht, maar Samuel Armenteros zorgde er met een rake kopbal voor dat Heracles toch wist te winnen: 3-2. De ploeg van Peter Bosz heeft nu evenveel punten als Vitesse en Feyenoord; NEC zakt naar de elfde plek.
De Nijmegenaren zullen teleurgesteld zijn dat haar comeback niet beloond werd met punten. Nadat Willy Overtoom en Everton de thuisploeg op een 2-0 voorsprong hadden gezet én Fejzullahu zijn tweede gele kaart ontving, leek de zege van Heracles binnen te zijn. Door geblunder van Remko Pasveer kwam NEC echter toch langszij: eerst profiteerde Lorenzo Davids van slecht uitverdedigen van de keeper, die vervolgens een strafschop veroorzaakte door John Goossens onderuit te halen. Lasse Schone leek zijn ploeg aan een punt te helpen, maar Armenteros besliste in de slotfase anders: 3-2.

De wedstrijd kende dus het gewenst einde voor Heracles, en begon ook nog goed. De thuisploeg schoot uit de startblokken en kreeg in de beginfase al een paar aardige kansen: zo werd een inzet van Armenteros van de lijn gehaald door Rens van Eijden en schoot Overtoom nog geen drie minuten later een vrije trap tegen de paal. NEC kwam met de schrik vrij, maar groeide na deze beginfase in de wedstrijd en nam het heft in handen. Goossens probeerde het uit een lastige hoek en ook Schone liet zich zien.
NEC ging dus op zoek naar het openingsdoelpunt, maar die viel aan de overkant. Van Eijden maakte hands in zijn eigen strafschopgebied en veroorzaakte daarmee een strafschop, die werd benut door Overtoom. Heracles verdedigde de voorsprong tot aan de rust en was na de thee de bovenliggende partij. NEC werd naar achteren gedrukt en zag Marko Vejinovic twee keer gevaarlijk worden met vrije trappen, maar Jasper Cillessen hield zijn doel schoon met twee goede reddingen. Mark-Jan Fledderus schoot hoog over.
Heracles drong aan en het tweede doelpunt kon niet uitblijven. Clubtopscorer Everton was uiteindelijk de man die zich liet bejubelen, toen hij aan de linkerkant werd gevonden en de bal met een fraaie volley binnenschoot. Toen NEC even later met tien man kwam te staan leek de wedstrijd gespeeld, maar door geblunder van Pasveer konden de bezoekers met een man minder echter toch nog langszij komen. Armenteros zorgde er uiteindelijk voor dat Heracles de punten toch in eigen huis hield: 3-2.
Bron: Voetbalzone