NEC heeft vrijdagavond met tien man met 1-2 verloren van Jong Ajax. Waar er voor rust nog volop gevoetbald werd, werd de tweede helft gekenmerkt door opstootjes, gele en rode kaarten en een heel late winnende treffer. Gebeten hond was na afloop scheidsrechter Christian Mulder.

NEC begon zonder de licht geblesseerde Mathias Bossaerts aan het duel. Terry Lartey-Sanniez verving de Belg achterin, terwijl Ferdy Druijf zijn plek in de spits weer innam na zijn afwezigheid tijdens de interlandbreak. De basiself van Jong Ajax was daarentegen op maar liefst negen plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht afgelopen maandag.

De Nijmegenaren begon als vanouds weer fel aan de wedstrijd en kwamen ook al vroeg op voorsprong. Een lage voorzet van Randy Wolters werd eenvoudig langs doelman Issam El Maach geschoven door Druijf, die voor de wedstrijd een Bronzen Stier kreeg als topscoorder van de derde periode. Tien minuten later kon NEC de score verdubbelen. Een aanval met Mart Dijkstra en Druijf werd niet afgerond door Jonathan Okita, die op het uitgestoken been van El Maach schoot.

Een minuutje later leek Vaclav Cerny ineens de 1-1 te maken, maar vlagde de grensrechter voor buitenspel. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Cerny kreeg de bal in de zestien aangespeeld door een hakje van Lassina Traoré en passeerde vervolgens koeltjes Mattijs Branderhorst. Daarna was NEC weer aan zet. Eerst was Jordy Bruijn met een afstandsschot dichtbij, vervolgens was het Wolters die een voorzet van Leroy Labylle uit de lucht nam, maar overschoot.

Daarna was het toch lang in de tweede helft niet meer zo spectaculair. Beide ploegen creëerden weinig tot geen kansen en waren slordig in de opbouw. Een klein halfuur voor het einde werd het duel opgeschrokken door een plotselinge rode kaart van Joey van den Berg. Hij protesteerde wat fel aan het adres van Mulder, na een tackle waarbij weinig aan de hand leek. Ook Jack de Gier kreeg van Mulder een gele kaart, zijn zesde al dit seizoen, eveneens wegens protesteren.