NEC weet onder trainer Wiljan Vloet weer wat scoren is. Tegen FC Twente scoorde de ploeg al weer zijn achtste doelpunt in drie wedstrijden. De taak is nu om minder doelpunten tegen te krijgen, want doordat de Tukkers zelf vier keer konden scoren bleef NEC met legen handen staan; 3-4.
Bij verloren wedstrijden wordt vaak de neutrale toeschouwer als winnaar aangewezen, maar zondagavond lieten de teleurgestelde NEC-supporters toch een groot applaus klinken voor de elf geslagen Nijmegenaren en kon er worden gesproken van een waar voetbalspektakel. NEC leek in de eerste helft geslagen, toen FC Twente via Kenneth Perez (vrije trap), Blaise N’Kufo (individuele actie) en Miroslav Stoch (shot) de 1-0 van John Goossens hadden omgebogen in een 3-1 voorsprong, maar de Nijmegenaren verraste nog voor rust.
Goossens troefde Wout Brama af, gaf Björn Vleminckx de bal binnen de zestien perfect in de voeten en die ronde beheerst af. Een paar minuten later was een schot van de Belg doelman Sander Boschker opnieuw te machtig, toen de verdediging hem totaal uit het oog verloren was. Patrick Pothuizen zag de spits wel en legde de bal perfect over de Twentenaren heen. Vleminckx twijfelde niet, nam de bal in één keer op zijn voet en schoof de bal langs Boschker; 3-3.
Na de rust ging iedereen er weer goed voor zitten, maar een nieuw spektakel leek vroeg in de tweede helft door Vleminckx onmogelijk te worden gemaakt. De Belg maakte een trappende beweging richting Douglas en scheidsrechter Kevin Blom bestrafte hem met de rode kaart. Het leek de doodsteek voor NEC, maar met tien tegen elf kregen de Nijmegenaren toch nog kansen op een vierde treffer. Aan de andere kant hielden een sterk keepende Gabor Babos en hardwerkende Mitchell Burgzorg NEC in de race voor minimaal een punt. Een achtste gelijkspel zat er echter ook niet in voor de ploeg van Vloet. Bryan Ruiz dook vlak voor tijd uit het niets op voor Babos en kopte de bal langs de kansloze Hongaar in het doel. Met tien man en nog een paar minuten op de klok, was NEC niet meer in staat om opnieuw terug te komen van een achterstand. NEC zakt door het verlies naar de 17e plaats en treft vrijdag met Ajax opnieuw een lastige tegenstander. FC Twente blijft door de overwinning koploper in de Eredivisie.

Klik hier voor de fotoreportage!