NEC heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Heracles Almelo. De Nijmeegse ploeg verspeelde in de laatste minuten van de wedstrijd een 0-1 voorsprong. Scheidsrechter Erik Braamhaar gaf Christoph Hemlein in de 32ste minuut een tweede gele kaart. Het tiental van NEC hield lang stand maar uiteindelijk kreeg het toch een tegentreffer om de oren. 
Al in de tweede minuut van de wedstrijd kwam NEC op voorsprong. Een vrije trap van Jantscher werd door Rens van Eijden binnengekopt nadat hij het luchtduel had gewonnen van Schenkeveld. In de derde minuut kreeg Hemlein zijn eerste gele kaart door een overtreding aan de zijlijn. Jantscher leek niet veel later weer een assist te geven, de goal van Hemlein werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Heracles liet niet veel zien in de eerste helft. De grootste kans voor de Heraclieden kwam op naam van Quansah, alleen kopte hij naast. Christoph Hemlein kreeg in de 32ste minuut zijn tweede gele kaart toegewezen. Hij ging een duel met Mike te Wierik ongecontroleerd aan en liet zijn ploeg met nog een uur speeltijd met tien man achter. Eens was Hemlein het niet met de beslissing van scheidsrechter Braamhaar. Een minuut later kon Rieks een vrije trap van Jantscher net niet verzilveren met een doelpunt. Zo ging NEC de rust in met een voorsprong.      
  
Heracles begon de tweede helft met aanvallende intenties. Aanvaller Amoah kwam in het veld voor verdediger Schenkenveld. Amoah was niet gelukkig in de afronding. Hij miste grote kansen op de gelijkmaker. NEC was vooral met counters gevaarlijk. Het noodlot sloeg uiteindelijk toe voor de Nijmegenaren. Een pass van Amoah werd in de 87ste minuut in de goal van Johnsson getikt door invaller Jens Jurn Streutker. Johnsson had in de blessuretijd wel een uitstekend antwoord op een vrije trap van Cziommer.

Ook NEC was nog dichtbij een overwinning. Invaller Alireza Jahanbakhsh kon zijn prima invalbeurt niet belonen met een doelpunt. De Iraniër raakte in de extra tijd nog wel het zijnet. Iets daarvoor had Pasveer al een antwoord op een poging van Jahanbakhsh. 

Opstelling NEC: Johnsson, Vermijl, Van Eijden, Breuer, Leiwakkabessy (69. Koolwijk), Pálsson, Jantscher (55. Jahanbakhsh), Conboy, Heimlein, Higdon, Rieks (89. Foor).     

Klik hier voor onze sfeerreportage ter plaatse