NEC heeft de voorbereiding voor het nieuwe seizoen afgesloten met een gelijkspel tegen eredivisionist VVV Venlo. Nieuwkomer Guus Joppen werd al na bijna 20 minuten weggestuurd na met een rode kaart na een overtreding op Torino Hunte. 

NEC reisde zaterdagmiddag af naar Venlo voor de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Eerder deze week sloten de Nijmegenaren een oefenduel tegen Al Jazera al winnend af. Toen was Arnaut Groeneveld de matchwinnaar voor NEC. Tegen VVV Venlo moest Adrie Bogers ook op eredivisieniveau zijn selectie testen. De NEC-trainer moest zijn plannen al na ruim een kwartier bijstellen, toen Guus Joppen na een overtreding op Hunte met een terechte rode kaart het veld moest verlaten. De tien van NEC hielden niettemin stand tegen de elf Venlonaren.

Ted van der Pavert had zichtbaar moeite om te wennen aan het spel van zijn nieuwe club, waarvan de lijnen nog maar matig zichtbaar werden. Joris Delle maakte bij vlagen een onzekere indruk. Het was niettemin de doelman die in de 52ste met een vlugge counter aan de basis stond van het enige doelpunt aan Nijmeegse kant. Het was wederom Arnaut Groeneveld die voor de Nijmegenaren de score opende.

VVV kwam na 58 minuten spelen weer langszij. Na een overtreding van Van der Pavert kende scheidsrechter Christiaan Bax een strafschop toe aan VVV Venlo. Van Crooij schoof de bal achter Delle. Net voor het eindsignaal redde diezelfde Bax de Nijmegenaren door een prachtig doelpunt van VVV-zijde af te keuren vanwege buitenspel.

De voorbereiding van NEC zit er op. Of alle ideeën van trainer Adrie Bogers gedurende die periode al duidelijk zichtbaar zijn geworden, is nog maar de vraag. Dat moet de competitiestart op 18 augustus tegen Almere City uitwijzen.