NEC zal donderdagavond samen met vijftien andere ploegen in de koker zitten als er wordt geloot voor de achtste finales. Hoewel de ploeg van Adrie Bogers al vroeg met tien man verder moest, werd er eenvoudig afgerekend met buurman Achilles’29: 3-0.

Zoals verwacht trad NEC met zes andere spelers aan ten opzichte van de gewonnen wedstrijd in Volendam. Suently Alberto, Kevin Jansen en Steeven Langil maakten hun basisdebuut. Joshua Smits, Steeven Langil en Michael Heinloth keerden terug in de Nijmeegse equipe. Ted van de Pavert nam de aanvoerdersband over van Mart Dijkstra. Achilles begon sterker aan het duel dan de thuisclub. Niels Wouters kwam, vanuit een lastige hoek, oog in oog met Smits en Patrick Fini kopte niet veel later uit een hoekschop van Nijmegenaar Boy van de Beek vlak langs de paal.

Na een kwartier voetballen liet ook NEC van zich horen. Niet geheel verrassend was het Groeneveld die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden. Dit was het laatste wapenfeit van de elf NEC’ers, want in de 19e minuut werd Suently Alberto van het veld gestuurd. De scheidsrechter van dienst, Dennis Higler, gaf in eerste instantie geel maar werd teruggefloten door video-arbiter Kevin Blom. NEC moest verder met tien man. Ondanks de overtal situatie beperkte Achilles zich vooral tot countervoetbal. Onder toeziend oog van zo’n 5000 toeschouwers was het vlak voor rust Arnaut Groeneveld die de ban brak. Een fraaie combinatie met Breinburg en Larsson werd koeltjes afgerond door de aanvaller in vorm. Er werd vervolgens flink gediscussieerd of Groeneveld buitenspel stond, maar de video-assistent gaf goedkeuring.