NEC heeft zaterdagavond met 2-0 verloren van ADO Den Haag. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Kevin Conboy zijn derde rode kaart van het seizoen en even later scoorde Jens Toornstra de 1-0. Ondanks een goede tweede helft van NEC scoorde diezelfde Toornstra enkele minuten voor het einde van de wedstrijd zijn tweede van de avond. Zo eindigt de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2012 in een nederlaag voor de ploeg van Alex Pastoor.
Vorige week speelde NEC knap gelijk tegen PSV. Door een prachtige goal van Victor Pálsson eindigde de wedstrijd in 1-1. Tegenstander ADO Den Haag wist in de laatste zeven duels niet te winnen en verloor vorige week in De Kuip nipt van Feyenoord. De Rotterdammers hielden de drie punten in eigen huis door in de slotfase met 3-2 te winnen. Trainer Maurice Steijn miste voor de wedstrijd tegen NEC Chery, Beugelsdijk en reservedoelman Zwinkels. Vanwege de blessure van Gabor Babos startte Khalid Sinouh opnieuw onder de lat aan NEC-zijde.
Het eerste doelpunt van de wedstrijd werd al na vijf minuten gemaakt door ADO. De goal werd echter afgekeurd omdat Poepon voorafgaand aan de treffer een handsbal maakte. In het eerste kwartier kwam NEC nog niet aan voetballen toe en maakte ADO het spel. Via Van Duinen kreeg ADO de eerste grote kans. In eerst instantie werd het schot gestopt door Sinouh en in de rebound schoot de spits de bal voorlangs. Even later kreeg Platje een kans namens NEC. Een fraai lobje van Rieks over de verdedigers van ADO stelde de Volendammer in staat om te scoren, maar de spits schoot de bal slap in de handen van Coutinho. Na twintig minuten ging het nog slechter voor NEC. Kevin Conboy kwam met gestrekt been in op zijn tegenstander. 
De Belgische arbiter Boucaut was resoluut en trok een rode kaart voor de Deen. Dit betekende al zijn derde rode kaart van het seizoen. NEC moest dus al vroeg in de wedstrijd verder met tien man. Leroy George was het slachtoffer en verliet het veld om plaats te maken voor Rémy Amieux. Ondertussen kreeg ADO steeds meer mogelijkheden om de score te openen en dat deed de ploeg ook. Toornstra tikte een goede pass van Wormgoor over doelman Sinouh heen: 1-0. Ondanks enkele kansjes voor ADO kon de ploeg de voorsprong niet uitbreiden. NEC had vrijwel niks te vertellen in de eerste helft en ging rusten bij een 1-0 achterstand.
Ondanks dat het met tien man speelde, kwam NEC met aanvallende intenties de kleedkamer uit. De ploeg van Pastoor deed echter te weinig met het balbezit. Uit een counter van ADO die werd ingeleid door Toornstra, wist Sinouh een schot van Poepon nog net met zijn vingertoppen te keren. Na ruim een uur begon de ploeg van Pastoor het overwicht kwijt te raken. ADO moest het vooral hebben van hoekschoppen, die het door het uitverdedigen van NEC vaak kreeg. ADO had het moeilijk om de tien man van NEC in toom te houden.
Op basis van de tweede helft verdiende NEC een treffer. In de slotfase richtte ADO zich vooral op de counter en wilde er met snelheid uit komen. Uiteindelijk werd het door ADO dan toch uitgespeeld. Nadat de arbiter voordeel had gegeven kon Meijers op Sinouh af, maar hij legde de bal af aan Toornstra die zodoende op simpele wijze zijn tweede goal van de avond kon maken. Zo eindigt de wedstrijd in 2-0 en kan de selectie van NEC zich opmaken voor een korte vakantie.
Op zondag 20 januari 2013 gaat NEC op bezoek bij Roda JC. Het duel begint om 14:30 uur.
Wedstrijdverloop:
22’ Rode kaart: Conboy.
33’ 1-0: Toornstra.
87’ 2-0: Toornstra.
Opstellingen:
ADO Den Haag: Coutinho; Malone, Omeruo, Wormgoor, Supusepa; Jansen (60’ Vicento), Holla, Toornstra (89’ Visser); Poepon (82’ Elbers), Van Duinen, Meijers.
NEC: Sinouh; Will, Van Eijden, Breuer, Conboy; Van der Velden (76’ Ten Voorde), Koolwijk (88’ Foor), Pálsson; George (27’ Amieux), Platje, Rieks.