NEC neemt het zondag 16 april in een uitverkochte Goffert op tegen Vitesse. Maandag gingen om 12:00 zo’n 1.100 kaarten in de verkoop, die door een door bezoekers overladen ticketshop pas ongeveer 2 uur later allemaal waren verkocht.

Het was de eerste serieuze test voor de vernieuwde ticketshop. Sinds eind september maakt de Nijmeegse club gebruik van een nieuwe ticketshop, die tot op heden naar wens van veel fans werkte. NEC riep haar achterban dan ook op om kaarten maandag via de online ticketshop aan te schaffen. Mensen die bij het stadion een fysieke kaart zouden gaan halen zouden namelijk grote kans hebben om achter het net te vissen vanwege de snelheid van verkoop.

Echter kwamen veel fans er maandag al snel achter dat die manier effectiever was dan online: een paar minuten voor 12 was er al een enorme wachtrij in de webshop. Op Twitter en Facebook regende het kritieken over de slecht of in sommige gevallen zelfs niet functionerende ticketshop.

Uitvak

NEC heeft al haar beschikbare kaarten uitverkocht, maar voor een volledig uitverkocht Goffertstadion moet Vitesse eerst haar uitvak uitverkopen. De Arnhemse club, die nog altijd last heeft van degradatiestress, mag 500 fans meenemen naar Nijmegen.

Foto: Rob Koppers