De kaartjes voor de bekerfinale tussen Feyenoord en NEC vliegen bij de Nijmeegse fans over de digitale toonbank. Vrijdagochtend om 10.00 uur ging de kaartverkoop van start voor de seizoenskaarthouders van de club uit de Keizerstad. Dit werd natuurlijk massaal gedaan: inmiddels zijn er 9202 kaarten verkocht..

De bekerfinale leeft in Nijmegen. Dat was ook wel te merken tijdens de start van de kaartverkoop. Fans van NEC zaten massaal achter hun mobiele apparaten om zo snel mogelijk tickets te scoren. Omdat er maar 700 man tegelijk in de online ticketshop konden, was er een wachtrij. Verder werden er zo’n 21 duizend (!) inlogpogingen gedaan.

De vakken rood, oranje en goud waren binnen mum van tijd uitverkocht. In de eerste twintig minuten gingen er 2000 kaarten over de toonbank en na driekwartier was dit aantal ruim verdubbeld. Tegen het einde van de middag meldt de club dat er 9202 tickets zijn verkocht op de eerste dag. Ook bij de receptie van het Goffertstadion was het vrijdag erg druk. Daar startte de kaartverkoop om 12.00 uur. Later gaf NEC al aan niet langer aan te sluiten in de lange rijen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Busvervoer

De tickets die in combinatie met busvervoer waren al snel uitverkocht. Hier was op sociale media veel kritiek op. NEC probeert hierin nog iets te regelen om meer bustickets verkrijgbaar te stellen voor de Nijmeegse fans, zo laten zij weten. “De situatie is momenteel zo dat buskaarten zijn uitverkocht. Echter hebben we al een lijntje bij onze vervoerspartner uitgegooid om te kijken of er tóch nog iets mogelijk zou zijn in het aantal bussen. We kunnen hierin niets beloven, omdat we al tegen de maximale capaciteit aanschuren. NEC heeft namelijk te maken met maximale aantallen en beperkingen per vervoersmiddel waarmee afgereisd mag worden.”

Foto’s: Rob Koppers en NEC Nijmegen