Voor Michel Breuer was het een speciale middag. Zondag won hij met zijn nieuwe club NEC met 0-2 van zijn oude club sc Heerenveen. De verdediger was terug op vertrouwde bodem in het Abe Lenstra Stadion. "Het begon voor mij als een soort thuiswedstrijd, dit ben ik gewend", vertelde Breuer tegenover Eredivisie Live.

"Dat ik in dit stadion speelde was niet zo verrassend, wel dat ik dat in dit shirt deed. De eerste twee ballen kopte ik nog even naar de verkeerde kleur", lacht de verdediger. "We zijn eigenlijk niet echt in de problemen geweest. In de eerste helft kwamen we verdiend op voorsprong. In de tweede helft heeft Heerenveen het wel geprobeerd, maar het zat er niet in."

 
Breuer was niet alleen tevreden over het resultaat, maar ook over zijn eigen spel en dat van zijn ploeg. "In de voorbereiding was al te zien dat het met de week beter ging. Aan het eind speelden we toen goed voetbal. Dat hebben we ook hier in bepaalde periodes laten zien." Breuer speelt bij NEC als rechtsback, terwijl Nathaniel Will op de bank plaats moet nemen.