Net als vorig jaar zit burgemeester Thom de Graaf NEC opnieuw dwars. De gemeente wil niet dat NEC begin augustus een thuiswedstrijd in De Goffert speelt vanwege de Vierdaagse in juli. In de weken na de feesten zijn de meeste agenten namelijk op vakantie. NEC moet van de KNVB het seizoen beginnen met een uit- en een thuiswedstrijd.
De KNVB heeft NEC zelfs de keuze om in die eerste weken thuis uit te komen tegen een club waarbij weinig (lees: 15) politieagenten noodzakelijk zijn. Dit zijn zogenaamde laag-risico wedstrijden met clubs uit de categorie A: Excelsior, VVV-Venlo, Heerenveen, De Graafschap en Heracles Almelo.
De kans is reëel dat NEC dus moet uitwijken naar een andere locatie voor de eerste thuiswedstrijd. "We handhaven de regel dat elke club het seizoen begint met een uit- en een thuiswedstrijd”, zegt Gijs de Jong, manager competitiezaken bij de KNVB tegenover De Gelderlander. "Op 9 juni presenteren we het nieuwe competitieprogramma. Heeft NEC geen accommodatie, dan zullen we de club in het uiterste geval uit de competitie nemen."