NEC heeft zich versterkt met de 18-jarige Thibo Baeten. De Belgische spits bindt zich voor 3,5 jaar aan de Nijmeegse club. Hij komt over van Club Brugge, waar zijn contract deze zomer afliep. ForzaNEC sprak met de nieuweling bij zijn presentatie.

Baeten stond in de belangstelling van veel grote clubs, waarom kiest hij dan voor NEC? Dat is voor Baeten simpel: “NEC is een goeie club voor jonge spelers zoals ik. Ik heb met veel mensen gesproken en natuurlijk ook (oud)-spelers zoals Jellert van Landschoot en Mathias de Wolf. Het is qua club ook een mooie stap. NEC is een mooie club en heeft een grote naam in Nederland. Ik vind het mooi om hier te spelen.”

Als je denk aan een Belgische NEC-spits, denk je natuurlijk aan Björn Vleminckx. De Belg werd in het seizoen 2010/11 topscorer van de Eredivisie. Baeten hoopt het net zo goed te doen. “Ik ken Vleminckx zeker. Hij was destijds erg bekend in België. Ik heb beelden gezien en hoop dat ik het net zo goed kan doen als dat hij deed”, lacht Baeten.

Baeten sluit morgen aan bij de groep. “Daar heb ik veel zin in. Ik heb al wat jongens ontmoet, maar morgen gaat het echt beginnen.” Hoewel Baeten in eerste instantie voor volgend seizoen gehaald is, hoopt Baeten toch op wat speelminuten dit seizoen. “Iedere speler wilt spelen. Ik ken mijn plek in dit team, dus ik doe rustig aan, maar ik hoop toch wat minuten te maken en dan meteen belangrijk te zijn”, sloot de aanvaller af.

Foto: Rob Koppers