De voorbereiding voor NEC zit erop. Er werd vrijdag met 3-1 gewonnen van Heracles Almelo, maar trainer Rogier Meijer blijft voornamelijk kritisch op het spel van zijn ploeg. Of Meijer tevreden is over de oefencampagne? “Dat hangt af van volgende week zondag.

“Het is lekker om de laatste wedstrijd voor de competitie te winnen. Ik heb een hoop dingen gezien in ons spel wat beter kan”, begon Meijer na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Heracles. “We verliezen soms de controle, terwijl we zelf in balbezit zijn.” NEC kwam knap op een 1-0 voorsprong uit een goede aanval. “Daarna geven we de controle helemaal weg. We maken verkeerde keuzes en verliezen balbezit. Zo begonnen we ook na rust en dan geven we de wedstrijd een beetje weg.”

Na de wissels voerden NEC tegen Heracles duidelijk de boventoon. “Er kwam wat meer power op het veld en meer dynamiek. Het is duidelijk dat het niveauverschil dicht bij elkaar ligt. Iedereen is fit en ingespeeld op elkaar, maar het niveau moet nog wel omhoog”, aldus de oefenmeester.

Het blijven oefenwedstrijden, maar hoe denkt de trainer over de wedstrijd tegen FC Twente? “Er zal meer scherpte zijn. We zullen meer gas moeten geven en zullen onszelf snel moeten verbeteren.” Wie er ook klaar voor lijkt te zijn is Pedro Marques. De spits scoorde vrijdag twee keer. “Hij beschikt over veel kwaliteiten. Hij werkt hard en weet de goal in de zestien altijd wel te vinden. Voor nu is Marques onze spits en verwacht ik dat er volgende week nog geen andere spits zal staan”, zo sluit een kritische Meijer af.

Foto: Rob Koppers