Technisch directeur Teun Jacobs is na de matige start van Willem II opgestapt bij de club uit Tilburg. Dit is in navolging van het ontslag van trainer Reinier Robbemond. Sinds vorige week is de oude baan van Jacobs bij NEC vacant. Hij was namelijk van 2010 tot 2013 hoofd jeugdopleiding van de Nijmegenaren. Eén plus één is twee klinkt dan al snel.

Nadat het restant van de derby tegen NAC afgelopen was, leek al vrij snel duidelijk dat de Tricolores afscheid zouden nemen van de trainer. De Tilburgers kennen een teleurstellende seizoensstart en vinden zichzelf met vijf punten uit vier wedstrijden terug op de vijftiende plek. Nadat vorig seizoen promotie niet werd behaald en het dit seizoen ook nog niet wilt vlotten voor de Tilburgers, trok dus ook Jacobs zijn conclusies.

Het werkloze leven van Jacobs zou zomaar eens van korte duur kunnen zijn. Sinds vorige week is NEC naarstig op zoek naar een nieuwe invulling van het bestuur van de jeugdacademie. Dennis te Braak (voormalig hoofd jeugdopleiding) en Tonny Pijnappels (manager voetbalacademie) kondigden toen aan afscheid te nemen bij de Nijmegenaren. Pijnappels blijft nog wel in dienst tot 1 oktober, tot die tijd neemt hij de functie van Te Braak over. Jacobs vervulde de rol van Te Braak al van 2010 tot 2013 bij NEC. Wie weet zien we Jacobs binnenkort dus wel weer terug in Nijmegen.

Foto: Orange Pictures