Ricky ten Voorde is weer inzetbaar bij NEC. De jonge aanvaller is volledig hersteld van een achillespeesblessure en kan spelen tegen FC Utrecht.
En dat komt trainer Wiljan Vloet uitstekend uit. Hij kan die wedstrijd namelijk niet beschikken over topscorer Björn Vleminckx. De Belgische spits is geschorst voor het duel met Utrecht. Vloet had daardoor problemen in de punt van de aanval omdat Vleminckx zijn enige spits was. Maar de terugkeer van Ten Voorde komt op het juiste moment. Hij kan Vleminckx dit weekend vervangen.
Begin februari liep de 19-jarige spits een achillespeesblessures op. Woensdag legde hij de laatste test af en dat ging voorspoedig. “Als ik donderdag geen reactie heb, ben ik klaar om aan te sluiten bij de selectie”, zegt hij in gesprek met De Gelderlander.
“Dat is het belangrijkste nu Björn geschorst is. Om hem kan de trainer niet heen. Hij is de topscorer van de Eredivisie. Een voordeel voor mij. Ik leer veel. Al is het een nadeel dat ik door hem op de bank zit. Maar ik heb geduld”, besluit Ten Voorde.
Bron: Goal